Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/03/2022 17:20:36 - 08/03/2022 17:20:36 - 527 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, 08 Mart 2022 Salı günü düzenlenen “Umutlu Kadınlar Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Merkezi” açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, “Umutlu Kadınlar Üretiyor” projesi kapsamında inşa edilen “Umutlu Kadınlar Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Merkezi”nin Türkiye'ye örnek olacağını söyledi. Kırklareli'nin son günlerde birçok alanda öncü rol oynadığını ifade eden BİLGİN, örnek bir projeye imza attıklarını söyleyerek dezavantajlı vatandaşların da merkezde üretim yapacağını dile getirdi.

Merkezde üretilen ürünlerin E-ticaret üzerinden de satılarak hem ülke hem de aile ekonomilerine katkı sağlanacağını kaydeden BİLGİN, “Bu proje reklam amaçlı değil sürdürülebilir bir projedir. Sadece günü kurtarmak için değil geleceğe dönük Türkiye'de örnek bir proje olacaktır. Sosyal yardımlaşma vakıflarının yardım modellemesinde hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda proje değişikliğine neden olacak hem de Türkiye'deki kadınlarımızın gerçek manada özgürlüklerini, kişiliklerini, kimliklerini ve üretimlerini psikolojik ve sosyolojik yönden güçlü olduklarını ortaya koyacak proje olacaktır" dedi.

Vali BİLGİN ve beraberindekiler, konuşmaların ardından merkezi gezerek, sergilenen ürünler ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açılış

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.