Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/03/2022 16:24:01 - 09/03/2022 16:24:01 - 517 Okunma

Üniversitemiz “11. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından 08 Mart 2022 tarihinde “Deneyimli Makine Mühendisleriyle Söyleşi - 3” paneli düzenlendi.

2. Merkezi Derslikler Binası Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda Arş. Gör. Mehmet Metin Ali USAL’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ ve Kilim Grup Kartaltepe Mensucat Fabrikası Müdürü Türker KARTAL konuşmacı olarak katıldı.

KARTAL konuşmasında ilk olarak tekstil alanında üretim yapan Kartaltepe Mensucat Fabrikası ve fabrikada üretilen ürünler ile üretim prosesleri hakkında Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerine sektöre ve mesleğe dair önemli bilgiler aktardı.

“Enerji” konusunun üzerinde detaylıca duran KARTAL, “en iyi enerji kendimizin enerjisidir” vurgusu yaptı. Sürekli olarak proje yaptıklarından ve %80’inin aktif olarak hayata geçirildiğinden bahseden KARTAL, enerji yöneticiliğine de değinerek, öğrencilere stajyer kabul ettikleri bilgisini verdi.

Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği olmak üzere üç temel mühendislik olduğunu belirten Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ ise Makine Mühendisliği’nin hayatın her yerinde var olduğunu söyledi. Öğrencilere esnek düşünme, kendilerini kısıtlamama ve alanlarını iyi belirleme önerilerinde bulunarak, “Başarı için sevmek önemli” dedi.

Etkinliğin sonunda, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ tarafından  Kilim Grup Kartaltepe Mensucat Fabrikası Müdürü Türker KARTAL’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Panel

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.