Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/03/2022 13:37:22 - 10/03/2022 13:37:22 - 1544 Okunma

Üniversitemiz “11. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “Diyetisyenlik Mesleğinde Kariyer” konusunun ele alındığı seminer etkinliği düzenlendi.

08 Mart 2022 tarihinde 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No'lu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Diyetisyen Melike ÖZEFSUN, Diyetisyen Duygu DOĞAN ve Diyetisyen Sibel SAĞLAYAN konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin ilk konuşmacısı Diyetisyen Melike ÖZEFSUN “Özel Sektörde Diyetisyenlik Mesleğine Bakış” başlıklı sunumunu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerimizle paylaştı. Soru cevap şeklinde ilerleyen sunumunda ÖZEFSUN, meslek hayatına nasıl başladığını anlatarak klinik ve hastanede çalışmanın farklılıkları üzerinde durdu. Danışana “Ben senin için varım” mesajı verilmesi gerektiğini belirterek, ikili ilişkilerin sağlam inşa edilmesinin önemine vurgu yaptı. Mesleğindeki en önemli bilgileri stajda öğrendiğini ifade eden ÖZEFSUN, referansın önemine dikkat çekti. Öğrencilere, yenilikleri takip etmeleri önerisinde bulundu.

Seminerin ikinci konuşmacısı Duygu DOĞAN ise “Özel Diyet Danışmanlığını Enine Boyuna Değerlendirmek” konulu sunumunda ilk olarak eğitim hayatından ve iş geçmişinden bahsetti. Mesleğinde ilk olarak online diyet, sonrasında özel tıp merkezi ve son olarak danışmanlık merkezi adımlarını izlediğini anlatan DOĞAN, deneyimlerine dayanarak öğrencilere iletişim becerilerini geliştirme, çeşitli mecralarda reklam yapma, yabancı dilde yetkinliği arttırma ve mesleği sevme gibi tavsiyeler verdi.

Son konuşmacı Diyetisyen Sibel SAĞLAYAN da “Toplu Beslenme Sistemlerinde Tecrübeler Üzerine Bir Söyleşi” konulu konuşmasına iş deneyimini anlatarak başladı. TBS (Toplu Beslenme Sistemleri) alanında çalıştığını belirterek, okulda teorik olarak görülen TBS ile sahada karşılaşılan TBS’nin birbirinden çok farklı olduğunu söyledi. Bu alandaki iletişim yoğunluğuna dikkat çeken SAĞLAYAN bağlantıda olunan personel ile nasıl iletişim kurulması gerektiğine dair öneriler sundu. Konuşmasını, diyetisyen adaylarına “kendinizden emin olun” ve “mesleğinizi savunun” tavsiyeleri vererek bitirdi.

Seminerler yoğun ilgi görürken, etkinliğin sonunda Arş. Gör. Özlem PÖLENT tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

seminer

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.