Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/03/2022 17:41:47 - 10/03/2022 17:41:47 - 389 Okunma

Üniversitemiz 11. Kariyer Günleri kapsamında Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Bölüm Başkanlığı tarafından “Otonom Araçlar Teknolojisinin Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı çevrim içi kariyer söyleşi gerçekleştirildi.

Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan TAŞDEMİR moderatörlüğünde yapılan etkinlikte Avrupa Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren FLOKONTROL Endüstriyel Otomasyon firmasında Otonom Araçlar Proje Yöneticisi ve Üniversitemiz mezunu Burak TARAKÇI konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşinin ilk bölümünde Otonom Araç teknolojilerinin tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirme yapan Burak TARAKÇI, firmaları tarafından üretilen otonom araçlar yani insan kontrolü olmayan, görevi için gerekli rota bilgisi ile işini yürüten AGV’ler ve bunların çalışma prensipleri hakkında Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğrencilerimize bilgi verdi. AGV’lerin günümüz şartlarında gerek endüstri gerekse genel amaçlar için kullanıldığını ve gelecekte daha da etkin olarak kullanılacağını kaydeden TARAKÇI, günümüz şartlarında çeşitli fabrikalardan hastanelere, kargo teslimatından yolcu taşımacılığına kadar kullanılan Otonom Araçların gelecekte çok daha ileri ve özel amaçlar için kullanılabileceğini ve bu yönde çalışmaların olduğunu belirtti.

Söyleşinin ikinci bölümünde TARAKÇI, kendi kariyer yolculuğunu anlattı. Kırklareli Üniversitesini bitirdikten sonra aldığı eğitimleri, iş tecrübelerini ve karşılaştığı sorunlardan bahsetti. Bu sorunları çözmek için kullandığı yöntemleri aktaran TARAKÇI gerek eğitim hayatı boyunca gerekse mezun olduktan sonra verdikleri destekler için Kırklareli Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür etti.

Soru cevap bölümünün ardından Modetatör Dr. Öğr. Üyesi Erkan TAŞDEMİR söyleşi programının konuşmacısı Burak TARAKÇI’ya “Kırklareli Üniversitesi 11. Kariyer Günleri”ne yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek günün anısına belge takdiminde bulundu.

Söyleşi

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.