Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/03/2022 15:20:38 - 18/03/2022 15:20:38 - 602 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle Kırklareli Şehitliği, Kırkşehitlik Anıtı ve Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Kırklareli Şehitliğindeki anma töreni, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, Şehitlik Defteri’ni imzaladı ve günün önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Törende Kırklareli İl Müftülüğü İmamı Adem DEMİRCİOĞLU tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve Kırklareli İl Müftüsü Aydın YIĞMAN tarafından dua edildi. Şehitlikteki program, Vali BİLGİN ve protokol üyelerinin şehit kabirlerini ziyaret edip karanfil bırakmaları ve dua etmeleriyle tamamlandı.

Daha sonra Vali BİLGİN ve protokol üyeleri “Kırkşehitler Anıtı”na gidip burada da çiçek bıraktılar ve dua okudular.

Anma günü, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde Kırklareli TOBB Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları program ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı anma programında, Kırklareli TOBB Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo, katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Şehitlikteki töreninin ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Kırklareli Valiliği’nce düzenlenen programda Şehit Ailelerimiz ile bir araya geldi.

18 Mart Çanakkale Anma Töreni KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
18 programı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.