Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/03/2022 16:56:58 - 22/03/2022 16:56:58 - 843 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından Kırklareli’nin kültürel miraslarının tanıtılması ve öğrenciler içerisinde farkındalıkların artırılması amacıyla 22 Mart 2022 Salı günü “Kırklareli’nin Kültürel Mirası Kısa Belgesel Yarışması” Ödül Töreni düzenlendi.

3. Merkezi Derslikler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız / Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin AKA, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli ŞEN, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Onur ÇAKIR ve Dr. Öğr. Üyesi Emrullah TÖREN, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emrullah TÖREN, “Kültürel Miras” dersi kapsamında ödev olarak başlayan sürecin zamanla yarışmaya dönüştüğünden ve sonucunda nitelikli kısa belgesellerin çıktığından bahsetti. Öğrencilerin hem görsel-işitsel anlamda hem de Kırklareli’nin kültürel mirasını daha yakından tanımaları hususunda kendilerini geliştirdiklerini belirten TÖREN, yarışmaya toplam 96 kısa belgeselin sunulduğuna dikkat çekti. TÖREN, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Sunulan belgesellerden 45 tanesi yarı finale, 16 tanesi de finale kalmaya hak kazandı. Belgeseller arasında seçim yapmamız bizler için çok zordu. Her biri birbirinden güzeldi. Bugün 16 finalistin teşekkür belgesini ilk üçe giren yarışmacıların da ödüllerini takdim etmek üzere bir araya geldik. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere Rektör Yardımcımız / Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Nurettin AKA’ya,  Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli ŞEN’e ve emekleri geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, düzenlenen organizasyonun çok anlamlı ve verimli olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında ilerleyen dönemlerde organizasyonun katılımcı sayısının daha fazla artacağına ve kapsamının genişletileceğine inandığını söyledi. “Önceliğimiz bulunduğumuz yere nasıl katkı sağlayacağımızdır. Kırklareli’nde yaşadığımız süre boyunca buraya katkı sağlamak temel hedefimiz olmalıdır” diyen ŞENGÖRÜR, insana dokunmanın ve değer üretmenin hepimiz için çok değerli olduğunu kaydetti.

Törende bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Rektör Yardımcımız / Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin AKA ise yarışma fikrini sunan ve hayata geçirilmesine katkı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere jüri üyelerine, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emrullah TÖREN tarafından finale kalan 16 finaliste teşekkür belgeleri takdim edildi. Akabinde ilk üçe giren yarışmacıların kısa belgeselleri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Tören, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli ŞEN’in yarışmada “Vize Gazi Süleyman Paşa Camii (Küçük Ayasofya) temalı eseriyle üçüncü olan Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi İnan DAŞDÖĞEN’e, Rektör Yardımcımız / Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin AKA’nın “Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağ Bozumu Şenlikleri” temalı eseriyle ikinci olan Rekreasyon Bölümü öğrencisi M. Gökhan BİLGİÇLİ’ye, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün “Kırklareli Kültür ve Sanat Evi” temalı eseriyle Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Kaan SAMARAZ’a plaket ve ödül takdiminin ardından sona erdi.

Turizm Yarışma KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ ŞENGÖRÜR, KIRKLARELİ’NİN KÜLTÜREL MİRASI KISA BELGESEL YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.