Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/03/2022 14:24:54 - 25/03/2022 14:24:54 - 737 Okunma

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı’nın (TRAKYAKAF) ikinci gün etkinliklerinde, “Rektörler Buluşması” paneli gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in yaptığı rektörler buluşmasına; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Bandırma Onyedi Eylül Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Okhan AKDUR konuşmacı olarak katıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan moderatör Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, aynı zamanda Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) üyesi olan paydaş üniversitelere, fuara katkıları için teşekkür etti. Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) faaliyetlerinden bahseden Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “birlikten güç doğar” prensibiyle çalıştıklarını ve esas amaç olarak birlik bünyesindeki üniversitelerin daha kaliteli eğitim verebilmesine odaklandıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ardından panelin ilk konuşmasını gerçekleştiren TÜB Dönem Başkanı ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliği’nin 10. Yılını kutladıklarını ifade ederek, bu sene TÜB olarak 33 etkinlik yapılmasının planlandığını belirtti. Bu etkinliklerin her sene sayı ve nitelik olarak daha ileriye gittiğini anımsatan ŞENGÖRÜR, fuarın düzenlenmesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin katkı sağlamasının çok anlamlı olduğunu ve bu sayede yerel veya bölgesel firmaların yanı sıra, çok büyük çaptaki firmaların da fuara katılımının mümkün olduğunu söyledi. Bölgesel Kariyer Fuarları sayesinde firmalar, işveren ve öğrencilerin ortak bir platformda buluştuğuna dikkat çeken ŞENGÖRÜR, “Bu, ülkemizin kaynaklarını verimli kullanabilmek açısından önemli bir fırsat. Kariyer fuarlarında öğrenciler kurumsal olarak firmaların gelişim süreçlerini yakından tanıma fırsatı elde ediliyor. Üniversiteler olarak bizlere düşen görev ise öğrencilerin kabiliyetlerini ortaya çıkarmalarına destek olmak. İlerleyen süreçlerde firmalar işe alım süreçlerinde yetenek avcıları bulundurmak durumunda kalacak. Çünkü artık işveren açısından iyi bir not ortalaması yeterli olmuyor. Bu sebeple bizim temel gayemiz öğrencilerimize iyi bir eğitimin yanı sıra yetkinlikler kazandırmak. Sosyal sorumluluk projelerinin öğrencilerin hem sosyal hem de mesleki gelişimlerine katkılar sağladığına inanıyorum. Ben öğrencilerimizin mezun olana kadar en az bir sosyal sorumluluk projesinde yer almasını arzu ediyorum. Üniversiteler, işveren ve öğrenciler arasında sistematik bir ilişki var. Bu dinamik yapı içerisinde kendisini yenilemeyen, kendisine yenilikler katamayan ve teknolojiyi takip etmeyen ayakta kalamaz. Biz TÜB olarak bunun farkındayız. Yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimizi sektörün gerekliliklerine uygun olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim modellerimizde 3+1 ve 7+1 uygulamalı eğitimi temel alıyoruz. Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın yetkinliklerinin sektörle ne kadar uyumlu olduğunu bilmezsek yetiştireceğimiz öğrencinin gelişimine katkı sağlayamayız. Düzenlenen fuarlar bizlere önemli geri dönüşler sağlıyor. Fuarlar sayesinde eksiklerimizi fark ediyoruz. Bu yıl fuara Üniversitemizden yaklaşık 1000 öğrencimiz katılım sağladı. Ancak katılım sağlayamayan öğrencilerimiz için de çalışmalar yapıyoruz. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde kurumsal olarak kariyer günleri düzenliyoruz. Bu yıl 07-11 Mart 2022 tarihleri arasında 11’ncisini düzenlediğimiz kariyer günü etkinliklerimize 178 profesyonel katılım sağladı. Kariyer günlerinin yanı sıra Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizde öğrencilerimize ‘Bireysel Kariyer Gelişim’ ve ‘Soft Beceri Eğitimleri’ adı altında ücretsiz olarak 10 farklı eğitim veriyoruz” dedi. ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Okhan AKDUR, Trakya Üniversiteler Birliği’nin önemine değinerek başladığı konuşmasında, TÜB’ün sadece eğitim, öğretim ve toplantı değil aynı zamanda sosyal faaliyetler anlamında da iddialı çalışmalar içinde olduğunu ifade etti. Trakya Kariyer Fuarı’na çok yüksek oranda bir katılım olduğunu gözlemlediklerini söyleyen AKDUR, Fuar’ın organize edilmesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin yanı sıra Trakya Üniversiteler Birliği’nin de çok katkısı olduğunu anımsattı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ise, Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı’nın ülke çapında büyük firmaları ziyaretçilerle buluşturduğunu hatırlatarak günümüzde bilimin hızla ilerlediğini söyledi. TABAKOĞLU konuşmasında gelecekte mesleklerin ve sektörlerin değişeceğini ve gençlerin de bu gelişmeleri ön görerek kendilerini ona göre hayata hazırlamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Panelin son konuşmacısı Bandırma Onyedi Eylül Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR de genç bir üniversite olarak TÜB üyesi üniversitelerin tecrübelerinden çok istifade ettiklerini katılımcılarla paylaşarak, paydaş üniversite rektörlerine teşekkür etti. Üniversitelerin asli görevi olan eğitim vermek dışında üniversite-sanayi işbirliğinin de sağlanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. ÖZDEMİR, öğrencilerin iş hayatını tanıması açısından kariyer fuarlarının işlevlerine dikkat çekti.

Panel, günün anısına hediye takdimi ile sona erdi.

Kariyer Fuar Rektörler Panel KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ ŞENGÖRÜR, “REKTÖRLER BULUŞMASI” PANELİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.