Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2022 14:09:21 - 11/04/2022 14:09:21 - 928 Okunma

Üniversitemiz Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulan Türk Müziği Araştırma Birimi personel ve öğrenci koroları, çalışmalarına başladı.

Türk Müziği Öğrenci Korosunda Üniversitemizin çeşitli birimlerinden öğrencilerimiz yer alırken; Türk Müziği Personel Korosu’nda ise toplumla ilişkiler kapsamında tüm kamu kurumlarının personelinin davet edilmesiyle, Sağlık İl Müdürlüğü’nden İŞKUR’a, İl Emniyet Müdürlüğü’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar birçok kamu kurumundan katılımcılar korolarımızın mensubu oldu.

Öğr. Gör. Uğur ALKAN yönetiminde çalışmalarına devam eden korolarla ilgili Türk Müziği Personel ve Türk Müziği Öğrenci Koroları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emrullah TÖREN, yaptığı açıklamada: “Yaklaşık iki ay önce duyurularını yaptığımız ve Türk Müziği’ne ilgili Üniversitemiz personeli, kamu çalışanları ve öğrencileri bir araya getirdiğimiz Korolarımız, Koro Şefimiz Öğr. Gör. Uğur ALKAN’ın hazırlamış olduğu repertuarları çalışmaya devam ediyor. Şefimiz, Personel Koromuza “Türk Sanat Müziği”, Öğrenci Koromuza ise “Türk Halk Müziği”nden seçme eserlerden birer repertuar belirledi. Koro mensuplarına repertuarı çalıştırırken, aynı zamanda müzik alanında temel bilgileri ve nota okumayı öğreterek çalışmalarına hızla devam ediyor. Dönem sonuna iki konser yetiştirmeye; Üniversitemiz personeli, öğrencilerimiz ve Kırklareli halkına iki güzel konser sunmayı planlıyoruz. Korolarımızın kuruluş aşamasından bugüne destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Caner Yahya BOYAR, Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Umut ÜREN ve Korolarımızı büyük emek harcayarak konsere hazırlayan Şefimiz Öğr. Gör. Uğur ALKAN’a teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Müziği Koro KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZ TÜRK MÜZİĞİ KOROLARI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.