19/04/2022 10:27:22 - 19/04/2022 10:27:22 - 614 Okunma

Üniversitemiz ve TÜBİTAK TÜSSİDE işbirliğinde “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Stratejik Yol Haritasının Hazırlanması Projesi” başlatıldı. Proje sonucunda Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında kurulan GADOM’un stratejik yol haritası çizilmiş olacak.

Proje kapsamında TÜBİTAK TÜSSİSE, GADOM’un parçası olacağı ulusal ve uluslararası düzeylerdeki ekosistemin mevcut durum analinizi yapacak; koordinatör ve ortak üniversiteler için yetkinlik analizleri gerçekleştirecek. Tüm veriler ışığında GADOM’un stratejik yol haritası hazırlanacak. Bu yol haritası ile GADOM’un yerel, bölgesel ve aynı zamanda küresel bazda gıda arzı güvenliği ve dijitalleşme konularında danışılan, yetkin bir merkez olarak konumlandırılması hedefleniyor.

GADOM TÜSSİDE Strateji Yol Haritası

.