Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/04/2022 16:54:34 - 27/04/2022 16:54:34 - 444 Okunma

“Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı”, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Trakya Üniversiteler Birliği 10. Yıl etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz tarafından organize edilen çalıştay programına; TÜB Dönem Başkanı ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Rektör Yardımcıları ile akademik ve idari personelleri katıldı.

Çalıştayın açılış ve takdim konuşmasını gerçekleştiren Sosyal Sorumluluk çalışmalarından sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, sosyal sorumluluğun üniversitelerde kurumsal bir çatı altında yürütülmesi gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında bu amaçla Üniversitemizde kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının sistematik ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 2019 yılında Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğünün Sayın Rektörümüzün öncülüğünde kurulduğunu ifade etti. Kırklareli Üniversitesi tarafından 2017 yılından itibaren kamu ve sivil toplum kuruluşları ile 66 ikili işbirliği protokolü imzalandığını belirten Prof. Dr. Nurettin AKA, “Planladığımız ve gerçekleşmesini arzu ettiğimiz proje sayısı ise çok daha fazlası. Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra Üniversitemizde topluma katkı alanında akademik birimlerimizin katkısıyla sene içerisinde konferans, seminer, söyleşi ve kurum ziyaretleri gibi pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Toplumla iç içe çalışarak hayatın eksik veya geliştirilmeye açık yönlerini küçük dokunuşlarla değiştirmeyi arzuluyoruz” dedi. Prof. Dr. Nurettin AKA, konuşmasının sonunda çalıştayın ardından ele alınan konuların “1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” kitapçığı olarak da basılacağını söyledi.

Çalıştay programının açılış konuşmalarını sırasıyla; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR yaptı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında sosyal sorumluluğun hem ülkemizde hem de dünyada giderek önem kazandığına vurgu yaparak TÜB olarak bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti. Sosyal sorumluluk çalışmalarının yakın bir zamanda Üniversitelerin vazgeçilmez unsurlarından olacağına değinen Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, sosyal sorumluluk çalışmalarının öğrencilerin hem eğitim hayatlarında hem de işe alım süreçlerinde oldukça önemli bir kriter olduğunu belirtti. Öğrencilerinin sosyal sorumluluk çalışmalarına katılımlarını önemsediğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak öğrencilerin Gönüllülük dersi kapsamında ve proje kapsamında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğini aktardı. Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, 2021-2022 yılının Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için sosyal sorumluluk yılı olduğunu da ifade etti.

Sosyal sorumluluğun akreditasyon sürecinde çok önemli bir noktada olduğunu hatırlatan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER ise akran çalışması, öğrenci mentörlüğü, çözüm merkezi ve akreditasyon alanlarında toplumsal katkının nasıl ele alınacağı hususunda çalışmalar yapıldığını ve TÜB olarak bunun birlikte başarılacağını söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, üniversitelerin iyi bir eğitim vermek, eğitim - araştırma faaliyetlerini yürütmek ve toplumsal katkı olmak üzere üç önemli görevi olduğunu hatırlattı. Öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci aşılandığında toplumla ilişkilerinin daha iyi olacağını da ifade ederek bu işin gönüllük esasıyla yürütüleceğine dikkat çekti.

Trakya Üniversiteler Birliğinin diğer alanlarda olduğu gibi sosyal sorumluluk çalışmalarında da birlik içerisinde olduğunu söyleyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Rektörlerine ve çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür etti. Çalıştayın başarılı geçmesini diledi.

TÜB Dönem Başkanı ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, üniversitelerin bilgiyi üretme ve yaymanın dışında toplumla ilişki içerisinde olması gerektiğine değinerek başladığı konuşmasında, toplum ve üniversitelerin iç içe olması gerektiğinin altını önemle çizdi.  Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuşmasına şöyle devam etti:

“Toplumla bütünleşilmesi ve ilişki kurulması gereken iklim, çevre, kültürel değerler ve sağlık başta olmak üzere pek çok alan var. Bu alanların üniversitelerin toplumla bağ kurması için önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversitemiz dönem başkanlığında TÜB olarak 03 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz üst kurulda birliğe üye üniversitelerimizin rektörlerinin de kararlılığıyla ‘Sosyal Sorumluluk Alt Çalışma Grubu’nu sosyal sorumluluk çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yürütmek amacıyla kurduk. Kırklareli Üniversitesi olarak asıl amacımız öğrencilerimizin eğitim - öğretim işlerinin yanında insanlara dokunması. Öğrencilerimizin mezun olurken elde ettikleri diplomalarının yanı sıra sosyal sorumluluk ve duyarlılık bilinci kazanmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü sosyal sorumluluk projelerinde görev üstlenmiş olmak artık işe alımlarda aranan şartlar arasında yer alıyor. Öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almış ya da alıyor olması yaşadığı dünyada gelişen konseptlere ayak uydurduğunu gösteriyor. Bugün yapılan iyiliğin yarın daha büyük bir iyilik olarak geri döneceği inancını öğrencilerimize aşılamak istiyoruz. Bu sebeple öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerine yoğun olarak katılmalarını arzu ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacı Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seçkin YAVUZDOĞAN, “Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Hukuksal Dayanağı” konusunda bir konuşma yaptı.

Çalıştay, “Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri” başlığı altında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Fatih ALTUN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Doç. Dr. Hicran Özlem ILGIN, Trakya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ertan VARLI, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Öğr. Gör. Serkan AYDIN ve Kırklareli Üniversitesinden Öğr. Gör. Mustafa HELVACI’nın sunumları ve fikir alışverişleri ile devam etti.

“Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı”, değerlendirme, soru ve cevap kısmının ardından sona erdi.  

I. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı

Facebook Twitter Google Plus
I. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.