Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/04/2022 13:37:05 - 28/04/2022 13:37:05 - 499 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Merkez İstasyon Mahallesinde Hayırsever işadamı Sefer TOKLUCU ve cami derneği tarafından yapımı tamamlanan "Ulu Camii"nin 27 Nisan 2022 Çarşamba günü düzenlenen açılış törenine katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla birlikte ibadete açılan “Ulu Camii” açılış töreninde bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN açılış programında yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Bu mübarek ramazan ayında, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini idrak ettiğimiz bu günde ‘Ulu Cami’nin yapımını kısa sürede tamamlayarak topluma böyle değerli ve kalıcı bir eser kazandıran başta hayırseverimiz olmak üzere katkısı bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Camiler bizim dinimizin ve medeniyetimizin simgeleridir. Milletimizin iskân olduğu, vatan bildiği yerlere vurulmuş mühürlerdir. Camiler sadece ibadet edilen yerler değil camiler aynı zamanda sosyal mekânlardır. Bu sosyal mekânlarda çocuklarımız dini eğitimlerini alıyorlar, ahlak eğitimlerini alıyorlar ve burada milletine yaraşır evlatlar yetiştiriyoruz. Bu yüzden camilerimizi çok önemsiyoruz. Camilerimizin İslam'a yaraşır bir şekilde temiz, nezih ortamlar olması için devlet ve milletçe el birliği imarını sağlıyoruz. Bu eserde olduğu gibi toplum yararına kazandırılacak tüm hayırlara büyük küçük demeden herkesi davet ediyorum. Allah hayırda bulunan herkesten razı olsun.”

Ulu Cami Açılış

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.