Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/04/2022 11:42:04 - 29/04/2022 11:42:04 - 550 Okunma

Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen e-Care Open and Distance Education for Palliative Care at Home, 2019-1-TR01-KA204-077109 nolu proje, Erasmus+ KA204-Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices Strategic Partnerships for Adult Education kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir.

e-Care Projesinin dördüncü ulus ötesi toplantısı ise 21-22 Nisan 2022 tarihlerinde, Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde, proje ortaklarından Marie Curie kuruluşu (Smolyan) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemizden proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ve proje eğitim öğretim sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ katıldı.

Projenin iki günlük toplantısında ilk gün 21 Nisan 2022 tarihinde projede amaçlanan altı fikri çıktıdan ilk dördüne yönelik tamamlanan faaliyetler ve projenin İtalya Bari’de düzenlenen 3. Toplantısında yapılması kararlaştırılan çalışmalar ele alındı. Bu kapsamda Üniversitemiz ekibi tarafından projenin ilk dört fikri çıktısına ilişkin tüm ortaklarca yürütülen çalışmaların genel değerlendirmesini içeren sunum yapıldı. Buna bağlı olarak Üniversitemiz tarafından hazırlanan dijital eğitim platformu ve dijital eğitim içerikleri uygulamaları ile ilgili: 

- LMS (learning management system) tabanlı hazırlanan uzaktan eğitim platformu genel tanıtımı yapıldı. 

- LMS (learning management system) palliative eğitim için hazırlanan 16 eğitim modülünün, öğretim programları, ders kitapçıkları ve bunları birleştiren dijital eğitim içerikleri ile örnek uygulamaların tanıtımı yapıldı.

- Dijital eğitim içeriklerine entegre edilen senaryolaştırılmış uygulamalı eğitim videolarının örnek sunumları yapıldı.

- Hazırlanan uzaktan eğitim alt yapısı ve dijital eğitim içeriklerinin, hazırlanan örnek kullanıcı hesapları ile proje ortağı ülkeler tarafından eş zamanlı prova uygulaması gerçekleştirildi.

- Proje ortaklarının geliştirilen alt yapı ve dijital eğitim içeriklerine ilişkin değerlendirmeleri ile buna ilişkin geri bildirimler toplandı.

- Proje kapsamında planlanan 5. ve 6. fikri çıktılara ilişkin paydaş ülkelerin ortak kararıyla yapılacak çalışmaların kapsamı ve işbölümü yapılarak ilk günkü çalışmalar sona erdi.

Projenin ikinci gün toplantısında (22 Nisan 2022) KLÜ ve tüm proje ortakları proje yaygınlaştırma faaliyetlerine ilişkin yürüttükleri yaygınlaştırma faaliyetlerine ilişkin sunumlar gerçekleştirdi. İkinci günün son gündemini ise e-Care Projesinin yönetimsel süreçleri ve proje yürütme takviminde gelecek çalışmalarının planlaması oldu.

e-care KLÜ Proje

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.