Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/05/2022 14:25:36 - 17/05/2022 14:25:36 - 430 Okunma

Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Toplantısı düzenlendi.

2. Merkezi Derslikler Binası 2 No’lu Konferans Salonu’nda 17 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA, Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Gör. Serkan AKTEN, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Birim Temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantının açılış konuşması, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA tarafından yapıldı. Yaptığı konuşmada AKA, engelin her zaman doğuştan olmayabileceğine, sonradan da edinilebileceğine dikkat çekerek “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” dedi. Üniversitemiz Rektörlük Binası’nın “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde “Turuncu Bayrak” ödülü aldığı bilgisini vererek, 3. Merkezi Derslikler Binası’nın da aynı kategoride aday olmaya hak kazandığını ve diğer derslikler için de aynı başarıyı hedeflediklerini anlattı.

Toplantı, Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Gör. Serkan AKTEN’in sunumuyla devam etti. Yaptığı sunumda Engelliler Haftası’nın Birleşmiş Milletler’e bağlı 156 ülkede aynı tarihlerde kutlandığını belirten AKTEN, DSÖ Dünya Engellilik Raporu’na göre, dünya nüfusunun yüzde 15'i veya 1 milyardan fazla insanın engelli olduğu bilgisini verdi. Fırsat eşitliği, tam katılım, bağımsız yaşam ve ekonomik olarak kendi kendine yetebilme olarak 4 ana başlıktan oluşan “Özel Eğitim Yasası” hakkında bilgiler veren AKTEN, üniversitemiz Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nün bu çerçeve doğrultusunda engelli öğrencilerimiz için engelleri kaldırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Etkinlik, katılımcılarla yapılan fikir alışverişi sonrası sona erdi.

toplantı

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.