Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/05/2022 13:04:55 - 24/05/2022 13:04:55 - 478 Okunma

Üniversitemiz 14. Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 18:00'da Rektörlük Kültür Merkezinde uluslararası öğrencilerimiz tarafından “Endonezya Günü” etkinliği düzenlendi.

Türkiye'de Endonezya kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet TEMELCİ, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Rektör olduğum 2017 yılından beri Endonezyalı öğrencilerimize ev sahipliği yapıyoruz. Üniversitemizde Endonezyalı öğrencileri bulunmasını stratejik bir hamle olarak kabul ettik. 272 Endonezyalı öğrencimiz var. Arzumuz bu öğrencilerimizin sayısını daha çok artırmak. Endonezyalı öğrenci kardeşlerimizin bu konuda desteğini, gayretini bekliyoruz.” diyerek, mezuniyet sonrası memleketlerine dönecek öğrencilerin ülkemizin kültür elçisi olacaklarını belirtti.

Yöresel ikramların yapılarak yöresel dansların sahnelendiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Endonezya Günü

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
Endonezya Günü
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.