Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/05/2022 11:16:31 - 25/05/2022 11:16:31 - 422 Okunma

Üniversitemiz 14. Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında Üniversitemiz İktisat Kulübü tarafından “Geleceğe Yatırım” konulu konferansı düzenlendi.

2. Merkezi Derslikler Binası Hasan Zan Konferans Salonu’nda 24 Mayıs 2022 tarihinde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet AŞÇIOĞLU ve Ekonomitube TV Kurucusu Ekonomi Habercisi Sami ALTINKAYA konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, son yıllarda düzenlenen DAVOS zirvelerinde “Gıda Arzı ve Güvenliği” ile “Enerji” konularının konuşulduğundan ve üniversitemizin de Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) ile bu alanda bir adım atmış olduğundan bahsederek, “Bir iktisatçının takip etmesi gereken şey üretim ekonomisidir. Karşılığı olan bir şeye emek verirseniz ancak o zaman gerçek bir ekonomi içinde yer alırsınız” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR’ün açılış konuşması sonrası, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK moderatörlüğünde Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet AŞÇIOĞLU ve Ekonomitube TV Kurucusu Ekonomi Habercisi Sami ALTINKAYA konuşmalarını gerçekleştirdiler. ALTINKAYA, katılımcılara “Birey olarak inovatif düşünmemiz lazım. Farklı düşünmek, kimsenin düşünmediğini düşünmek, kıtlık ekonimisinde üretmek gerek.” tavsiyesinde bulundu. AŞÇIOĞLU ise “Bizim yatırımlarımız siz gençlersiniz. Bu sebeple ilk düşüneceğiniz şey ülkeye faydalı olmaktır. Böylelikle geleceğe yatırım da tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Konferans, soru-cevap etkinliği sonrası konuşmacılara ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdimi ile son buldu.

konferans

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.