26/05/2022 16:43:35 - 26/05/2022 16:43:35 - 638 Okunma

Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde yürütülen “Tebeşirimden Dökülenler”, “Sayıların Gücü” ve "Sağlıkta El Ele" Projeleri kapanış toplantısı Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı saat 14.00’de, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlk konuşma, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali ERGİN tarafından yapıldı. Konuşmasında, yapılan iş birliğinden memnuniyetini dile getiren ERGİN, “Ortak çalışmalarımızın artarak devam etmesini diliyorum” temennisinde bulundu.

Kapanış toplantısının ikinci konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, “Sosyal sorumluluk projeleri ile toplumla bütünleşiyor; öğrencilerimizin toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan, çevreye duyarlı, eğitime ve sanata önem veren bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, proje tanıtımlarına geçildi. “Tebeşirimden Dökülenler” projesiyle; Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin Kırklareli’nde bulunan ortaokullarda maddi açıdan eğitim güçlüğü çeken öğrenciler başta olmak üzere, pandemi döneminde konu eksiği olan tüm öğrencilere destek olduğu aktarıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KALKAN arasında 16 Mart 2022 tarihinde imzalanan “Sayıların Gücü” isimli Sosyal Sorumluluk Projesi’nde; Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencilerinin Kırklareli’nde bulunan meslek liselerinde maddi açıdan eğitim güçlüğü çeken öğrenciler başta olmak üzere, pandemi döneminde konu eksiği olan tüm öğrencilere eksik oldukları konularda katkı sağladığı bilgisi verildi.

“Sağlıkta El Ele” projesiyle de; Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Şehit Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri alanındaki öğrencilerin mesleki gelişimlerine destek oldukları anlatıldı.

Proje sunumları sonrası, görevli akademik personel ve öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

toplantı

.