01/06/2022 09:06:59 - 02/06/2022 09:06:59 - 1200 Okunma

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Gazi GÜÇLÜTÜRK, 1 Haziran 2022 Çarşamba günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Ağustos 2019 - Mart 2022 tarihleri arasında Üniversitemiz Hukuk Fakültesinde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi GÜÇLÜTÜRK’e nazik ziyareti için teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretin sonunda GÜÇLÜTÜRK, “Yapay Zeka ve Verinin Kullanımı” isimli kitabını Rektörümüze takdim etti.

Kitap, makine öğrenmesine dayalı yapay zekada kullanılan verilerin hukuki niteliklerini inceleyen ve tabi oldukları temel düzenlemelerin haritasını çıkaran ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Ayrıca "hangi verilerin hukuka uygun olarak kullanılabilir olduğu" sorusunu da cevaplamaya çalışan kitap,  ilgili alanda araştırma yapmak isteyenlerin istifadesine sunulmuştur.

Ziyaret

.