Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/06/2022 09:22:10 - 10/06/2022 09:22:10 - 860 Okunma

İlk öğrencilerini 2018-2019 akademik yılında alan Hukuk Fakültemiz 09 Haziran 2022 Perşembe günü ilk mezunlarını verdi.

3. Merkezi Derslikler Binası Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saat 13.30’da saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin ilk konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU, “Öğrencilerimiz birer hukuk öğrencisi olarak sorumlu oldukları sınavları başarıyla verdiler ve mezun olmayı hak ettiler. Bundan sonra da pek çoğu birer hukuk uygulayıcısı olarak aynı sınavlardan, özellikle vicdan ve ilkelilik sınavından tekrar tekrar geçecekler ve ben eminim ki başarılı olacaklar” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ de konuşmasında, “Hukuk Fakültesi olarak Kırklareli Üniversitesinin misyonuna uygun olarak genç, dinamik ve alanında tecrübeli bir akademik kadro ile yaratıcı, sorgulayıcı, araştırıcı ve kendini işine adamış, vicdanı ve aklı hür, yetkin ve özgüvenli hukukçular yetiştirmek hedefiyle var gücümüzle çalışmaktayız. İlgili, yetkin, gerekli bilimsel bilgi ve becerileri kazanmış, toplumun değerlerine saygılı hukukçular yetiştirmek için elimizden geleni yaptık” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasında, “Kurulduğu 2016 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren Hukuk Fakültesi, bünyesinde yer alan 21 anabilim dalında; 19 öğretim üyesi, 19 araştırma görevlisi, 7 idari personel ve 518 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir” sözleriyle fakülteye dair bilgiler verdi.

Mezunlara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Kendinizi geliştirmekten, kendinizle yarışmaktan asla vazgeçmeyin. Hayata güvenle, ilkeli ve istekli biçimde katıldığınızı ve mesleğinizi sorumluluk bilinciyle en iyi şekilde yaptığınızı görmek, bizler için en büyük ödül olacaktır. Her zaman hatıramızda ve gönlümüzde olacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Birincilik derecesiyle mezun olan Hüseyin TÜRKMEN plaketini Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR’ün elinden aldı. Plaket takdiminin akabinde mezuniyet kütüğüne isim çakıldı. İkincilik derecesiyle mezun olan Berkay CİĞERİM’e plaketi Prof. Dr. GÜNEŞ, Üçüncülük derecesiyle mezun olan Simge YILMAZ’a ise Dr. Öğr. Üyesi AYDOĞDU tarafından takdim edildi.

Tören, mezun olan öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından kep atılmasıyla sona erdi.

mezuniyet

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.