Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/06/2022 10:17:00 - 13/06/2022 10:17:00 - 1555 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Makine Mühendisliği Bölümlerinin,  2021-2022 Akademik yılı mezunlarının mezuniyet ve yemin töreni 10 Haziran 2022 Cuma günü saat 11.00’da Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ve Dr. Öğr. Üyesi Osman YÜKSEL, Fakülte akademik ve idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Fakülte Birincisi Gökay AYDOĞAN, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR açılış konuşması gerçekleştirdi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, fakültelerinin akademik ve idari personel sayıları hakkında bilgiler aktararak 2021-2022 Akademik Yılında 359 öğrencilerini mezun ettiklerini söyledi. Konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. TÜRKEŞ “Bu toplantının yapılma sebeplerinden biri de mezun olan öğrencilerimizin üniversite ve fakültelerine, bölümlerine aidiyet ve mensubiyet duygularının daha da geliştirilmesidir. Bugün mezun olan Öğrencilerimiz, unutmayın ki siz mezun olduktan sonra da bu fakülte ve hocalarınız sizin en büyük yardımcınız olmaya devam edecektir” dedi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR öğrencilerin mezuniyetinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek eğitim öğretim sürecinde emeği geçen tüm akademik ve idari personel ile velilere teşekkür etti. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında Üniversitemiz bünyesinde kurulan Gıda Arzı ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) ve Süt Ürünleri Pilot Tesisi çalışmalarına da değinen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Mühendislik Fakültesinin tüm bölümlerinin çok iyi donanımlı laboratuvarlara sahip olduğunu söyledi. Fakültenin sahip olduğu imkanlardan öğrencilerin en iyi şekilde istifade ettiklerini vurgulayan ŞENGÖRÜR, ülkemizde düzenlenen mühendislik yarışmalarında elde ettikleri derecelerle öğrencilerin bunu ispatladıklarını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte ve bölümler düzeyinde dereceye giren mezunlara başarı belgeleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin Mezuniyet Yeminini okumalarından sonra keplerini atmaları ile sona erdi.

mezuniyet

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.