Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/06/2022 10:43:25 - 17/06/2022 10:43:25 - 344 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, 14 Mayıs-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında Doç. Dr. Seçkin ESER’in eşliğinde “Efes - Pamukkale Teknik Gezi”si gerçekleştirdi.  Teknik gezinin ilk gününde İzmir Smryna Agorası, Kadifekale, Tarihi Asansör ve İzmir Tarih ve Sanat Müzesini ziyaret edildi. Öğrencilere Antik Smyrna kentinin bulunduğu Roma dönemi Agorası hakkında bilgiler verildi. İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nde Taş Eserler Bölümü, Seramik Eserler Bölümü ve Kıymetli Eserler Bölümü olmak üzere üç farklı bölümde, İzmir ve çevresinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan eserler incelendi.

Tur programının ikinci gününde İzmir - Selçuk ilçesi Ayasuluk tepesi ve çevresinde, UNESCO korumasında yer alan önemli kültürel ve dini mekanlar ziyaret edildi. Sth. John Kilisesi, Meryem Ana Evi, Şirince ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti de öğrencilerin ziyaret durakları arasında yerini aldı. Öğrenciler Efes kentinin tarihi, inanışı, içindeki yapılar ve aynı zamanda farklı inançların bu coğrafyada nasıl başladığı ve yayıldığı hakkında bilgi sahibi oldular. Dünya’nın Yedi harikasından biri olarak kabul görmüş Artemis Tapınağı ise tur rotasında yer alan bir başka durak oldu.  Selçuk Efes Müzesi ziyaretlerinde, Efes ve yakın çevresinde bulunan Miken, Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait önemli eserler öğrenciler tarafından incelendi.

Gezinin üçüncü gününde ise, ülkemizin eşsiz güzelliklerinden biri olan ve UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Travertenlerini ziyaret edildi. Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde Lahit ve Heykeller Salonu, Küçük Eserler Salonu ve Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları salonlarındaki eserler öğrenciler tarafından incelendi. Hem coğrafi hem kültürel miras alanı olarak dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken bu alanlara öğrencilerimizin yaptığı ziyaret sonrası teknik gezi sona erdi.

teknik gezi

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.