30/06/2022 16:39:15 - 01/07/2022 16:39:15 - 639 Okunma

e-Care Projesinin 5. Ulusötesi Toplantısı 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde, Romanya’nın Fagaras kentinde, e-Care Projesi ortaklarından Fagaras Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya üniversitemizden Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ve Proje Eğitim İçerikleri Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ katıldı.

Toplantının ilk gününde projede amaçlanan altı fikri çıktıdan üçüncü ve dördüncü çıktılara yönelik Plovdiv-Bulgaristan’da düzenlenen 4. toplantıda yapılması kararlaştırılan çalışmalar değerlendirildi. Bu kapsamda üniversitemiz ekibi tarafından projenin üçüncü ve dördüncü fikri çıktısına ilişkin hazırlanan dijital eğitim platformu ve dijital eğitim içerikleri uygulamaları ile ilgili:

- LMS (Learning Management System) tabanlı hazırlanan uzaktan eğitim platformu genel tanıtımı yapıldı,

- Hazırlanan LMS “Palliative” eğitim için İngilizce, İtalyanca ve Bulgarca hazırlanan 16 eğitim modülünün, öğretim programları, ders kitapçıkları ve bunları birleştiren dijital eğitim içerikleri ile farklı ülkelerin dillerinden deneme uygulamaları yapıldı,

- Tamamlanan güncel dijital eğitim içeriklerine entegre edilen senaryolaştırılmış uygulamalı eğitim videolarının sunumları yapıldı,

- Hazırlanan uzaktan eğitim alt yapısı ve dijital eğitim içeriklerinin, pilot uygulama için hazırlanan örnek kullanıcı hesapları ile proje ortağı ülkeler tarafından eş zamanlı uygulamalar yapıldı,

- Proje ortaklarının geliştirilen alt yapı ve dijital eğitim içeriklerine ilişkin son öneriler alındı.

Projenin 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen ikinci gün toplantısı gündeminde yer alan,  proje yaygınlaştırma faaliyetlerine ilişkin KLÜ ve tüm proje ortakları, yürüttükleri yaygınlaştırma faaliyetlerine ilişkin sunumlar yaptı. İkinci günün son gündemi ise, e-Care Projesinin yönetimsel süreçleri ve proje yürütme takviminde gelecek çalışmalarının planlaması yapıldı. Projenin Ankara’da yapılacak kapanış toplantısı planlanarak toplantı sona erdi.

Projenin ikinci günü Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Fagaras yerel basınına bir röportaj verdi. Sözlerine Kırklareli Üniversitesinin koordinatör kurum olarak bulunduğu toplantıda yapılan faaliyetlerden bahsederek başlayan ÜNAL, projenin faaliyet alanları ve gelecek hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Aşağıdaki linkte röportaj detayına ulaşılabilir.

Röportaj haberi linki: http://fagarasultau.ro/2022/06/21/ingrijirea-paliativa-subiectul-unei-intalniri-transnationale-la-primaria-fagaras/

Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen e-Care Open and Distance Education for Palliative Care at Home, 2019-1-TR01-KA204-077109 nolu proje, Erasmus+ KA204 - Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices Strategic Partnerships for Adult Education kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir.

toplantı

.