Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/07/2022 12:56:09 - 19/07/2022 12:56:09 - 1020 Okunma

Üniversitemiz tarafından “Türkiye Aşkına: Türkiye’de Darbeler, 15 Temmuz ve Etkileri” programı düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde 14 Temmuz 2022 Perşembe günü düzenlenen etkinliğe, Kırklareli Valisi Sayın Birol EKİCİ, Kırklareli Milletvekili Sayın Selahattin MİNSOLMAZ, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile protokol katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde İlahiyat Fakültemiz Öğretim Görevlisi Ahmet Hilmi TAŞÇI'nın Kur’an’ı Kerim Tilaveti ve Şehitler adına dua okunmasıyla başladı.

15 Temmuz konulu video gösterimi ve 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 kahramanın isimlerinin yer aldığı slayt gösterisi ile devam eden etkinlikte “Türkiye Aşkına: Türkiye’de Darbeler, 15 Temmuz ve Etkileri” paneli gerçekleştirildi. Panelde, Doç. Dr. Muharrem EKŞİ, Dr. Öğr. Üyesi Adem BAŞPINAR ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Veysel BİLİCİ konuşmacı olarak yer aldı.

“Geçmişten Günümüze Darbelerin Sosyolojisi” başlıklı konuşmasında darbelerin ortaya çıkış nedenlerini yapılan akademik çalışmalara değinerek aktaran Dr. Öğr. Üyesi Adem BAŞPINAR  “1950’den beri oluşan literatür, askerler ve sivillerin yani toplum arasındaki mesafenin açık ya da kapalı olması bakımından sivil-asker ilişkilerinden yanadır. Kimisi bu mesafenin açık olmasının kimisi de bu mesafenin kapalı olmasının, darbe sürecini hazırlayan bir parametre olduğunu ifade eder” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Veysel BİLİCİ yapmış olduğu “15 Temmuz’un Toplumsal Dinamikleri ve Milli İrade” konulu konuşmasında “Milli idare dediğimiz şey, halkın gündem belirleme gücüdür. Bir sese sahip olmak demektir. 15 Temmuz’da milletimiz kendi sesiyle var olarak kendi diliyle sokağa çıktı” dedi.

Konuşmasında “15 Temmuz Darbe Girişiminin Dış Politikada Yansıması” başlığını ele alan Doç. Dr. Muharrem EKŞİ, “15 Temmuz darbe kalkışması Türkiye’nin uluslararası ilişkileri için bir dönüm noktası ve aynı zamanda bir kırılma noktası olmuştur. Milli iradenin Türkiye’de egemen olduğunu 7’den 70’e Türk milleti bilfiil ispat etmiştir” açıklamasında bulundu.   

Vali Birol EKİCİ ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR tarafından konuşmacılara plaket takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

15 Temmuz program

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.