Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/08/2022 17:47:51 - 15/08/2022 14:24:23 - 13971 Okunma

Üniversitemizde pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının açılması için gelen yoğun taleplere bağlı olarak aşağıdaki duyurunun yapılması gereksinimi doğmuştur.

Üniversitemizce 2021-2022 öğretim yılı bahar döneminden itibaren yürütülen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı, YÖK tarafından yayınlanan 27.09.2021 tarihli Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslarda öngörülen ilkeler doğrultusunda yürütülmektedir. Söz konusu Yönergede:

  • Bir öğretim yılında sadece bir defa programa öğrenci alınabileceği,
  • Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı kapsamında Üniversite tarafından yürütülen derslerin sadece eğitim bilimleri bölümlerindeki öğretim elemanları tarafından verilebileceği,
  • Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı kapsamında öğretmenlik uygulamasını yürüten üniversite öğretim elemanlarının mutlaka eğitim bilimleri alanından veya öğretmenlik eğitimi programlarında mezun olma koşulu ve her öğretim elemanının öğretmenlik uygulaması dersleri için danışmanlık yapabileceği maksimum öğrenci sayısı,
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi için kontenjan açılan bölüm-branşların, İldeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ilgili bölüm ve branştaki öğretmenlerin danışmanlık yapabileceği maksimum öğrenci sayısı, belirtilmiştir.

Üniversitemizde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kapsamında 2021-2022 öğretim yılı bahar döneminde başlayan grupların eğitimi 2022-2023 öğretim yılı güz döneminde de devam etmektedir.

Bu gerekçelere bağlı olarak Üniversitemizde pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurular ancak 2022-2023 öğretim yılı bahar döneminde kabul edilecektir.

2022-2023 öğretim yılı güz dönemi sonunda gerekli duyurular çevrimiçi olarak yapılacaktır.

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü

Pedagojik Formasyon KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.