Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/08/2022 14:34:00 - 17/08/2022 14:34:00 - 1415 Okunma

Kırklareli Üniversitesi, 2022 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre lisans ve ön lisans programlarında yüzde 97.17’lik doluluk oranına ulaştı.

Açıklanan sonuçlara göre adaylar Trakya’nın parlayan yıldızı Kırklareli Üniversite'sine yoğun ilgi gösterdi. Toplamda 5.824 olan kontenjanımız, 5.659 öğrenci tarafından tercih edildi. Üniversitemizin akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında fakülteler bazında yüzde 93.46, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 99.97 oranına ulaşıldı. Üniversitemiz tüm birimler bazında ise yüzde 97.17 doluluk oranına ulaştı.

Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Babaeski Meslek Yüksekokulu, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Vize Meslek Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranıyla dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede yerleştirme sonuçlarının Üniversitemiz adına memnuniyet verici olduğunu belirterek, Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci üniversitelerinden biri olan Kırklareli Üniversitesi ailesinin üyesi olma başarısı gösteren öğrencileri tebrik etti.

YKS

Facebook Twitter Google Plus
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.