Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/08/2022 13:09:21 - 29/08/2022 13:09:21 - 588 Okunma

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer IŞIK ve ekibi tarafından açık kalp ameliyatı yapılan 71 yaşındaki Naci BAYKUL, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu oldu.

Şehrimizde ilk defa gerçekleştirilen açık kalp ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşan BAYKUL’un taburcu olması münasebetiyle Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş DERDİYOK ve Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer IŞIK’ın katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 25 Ağustos 2022 Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şunları ifade etti:

“2018 yılında Tip Fakültesini kurduktan sonra tek tek ele aldığımız hususlardan birincisi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile protokol imzalayıp öğrenci almaya başlamamız oldu. 2022-2023 Akademik Yılı itibariyle 4. sınıf öğrencilerimiz eğitim-öğretime başlayacak. Bu bizim için büyük bir adım oldu. Bunun dışında Tıp Fakültesi Morfoloji binasının ihalesine çıktık. Kayalı Kampüsümüzde 15 bin 706  kapalı alana sahip inşaatımız devam ediyor. İnşaatımız yüzde 60 seviyesine geldi. Önümüzdeki yıl Eylül ayında inşaatımızın bitmiş olacağını düşünüyoruz. 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrencilerimizi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden alarak kendi şehrimize ve kampüsümüze almayı planlıyoruz. Üçüncü adım olarak Sağlık Bakanlığı ile Afiliasyon Protokolü yaptık. Bu da çok önemli bir adımdı. Bu adımla birlikte artık Kırklareli Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Bu arada YÖK'ten kadro talebinde bulunduk ve hocalarımızı almaya başladık. 30'dan fazla hocamızı bünyemize aldık. Tıp Fakültemizin kadrosunda birçok branşta Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi hocamız bulunmakta. Bu hocalarımızı Afiliasyon Protokolü kapsamında Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirdik. Hocalarımız burada poliklinik hizmeti veriyorlar, ameliyat yapıyorlar. Bu hocalarımızın her biri kendi branşında Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vatandaşlarımıza başarılı bir şekilde hizmet etmekte. Dolayısıyla bu adımın bizim açımızdan çok önemli bir tarafı da öğrencilerimiz 3’üncü sınıftan sonra burada uygulamalı olarak eğitim görecekler. Klinikler olacak. Burada uzmanlar yetiştirilecek.

Prof. Dr. Ömer IŞIK hocamızın ve diğer branşlardaki hocalarımızın kadromuza dahil edilmesi, geçen hafta Perşembe günü gerçekleştirilen açık kalp ameliyatı ve hastamızın bugün sağlığına kavuşarak taburcu oluyor olması çok memnuniyet verici. Bugün, benim için çok önemli bir gün. Yapılan çalışmaların ve verilen emeklerin karşılığını görmek çok önemliydi. Afiliasyon Protokolünde amacımız vatandaşlarımızın başka illere gitmeden hızlı, kaliteli ve yerinde sağlık hizmeti almalarını sağlamaktı. Bunun bir örneğini bu ameliyat ile burada görmüş olduk. Sürecin başlangıcından beri Sayın İl Sağlık Müdürümüz, Başhekimimiz ve Tıp Fakültesi Dekanımız ile birlikte çok güzel bir ivme yakaladık, sinerji oluşturduk. Çok güzel işlere imza attık. İnşallah devamı gelecek. İlimizde üniversitemizin ve Tıp Fakültemizin kurulmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize saygılarımı arz ediyorum. Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize, İl Sağlık Müdürümüze, Başhekimimize ve Tıp Fakültesi Dekanımıza teşekkür ediyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, taburcu olan 71 yaşındaki Naci BAYKUL’a tekrar geçmiş olsun dileklerini ileterek ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer IŞIK hocamıza, ameliyatta görev alan ekibine ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline de teşekkür etti.

KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.