Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/09/2022 08:50:18 - 19/09/2022 08:50:18 - 1903 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği himayesinde Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “II. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı” (2nd International Natural Science, Engineering and Material Technologies Conference) NEM 2022” 15-17 Eylül 2022 tarihlerinde İğneada/Kırklareli Resort Hotel&SPA’da gerçekleştirildi. 

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri konularında son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını tartışma ve sunma imkânı sağlayan uluslararası konferans programının 15 Eylül tarihinde yapılan açılış oturumuna Kırklareli Valisi Sayın Birol EKİCİ, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL, Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Okhan AKDUR, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Burcu BÖLÜKBAŞI YEĞİN, ulusal ve uluslararası birçok bilim insanı ve davetli konuşmacı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte Konferans Başkanı Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan COŞKUN yaptığı açılış konuşmasında konferansın, mühendislik ve doğa Bilimleri başta olmak üzere birçok alandan akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirerek kendi alanlarındaki bilgi, tecrübe ve sürdürdükleri bilimsel araştırmaları paylaşmalarını hedeflediğini belirterek, konferans hakkında bilgiler verdi. Konferansın birincisini 2019 yılında gerçekleştirdiklerini ve pandemi tedbirleri kapsamında konferansa üç yıl ara vermek mecburiyetinde kaldıklarından söz eden Doç. Dr. COŞKUN, ikincisini düzenledikleri konferansın ilk iki gününde bilimsel sunumların, üçüncü gününde ise sosyal programların yapılacağını ifade etti.

Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliği'nin 10. Yılı münasebetiyle birlik üyesi üniversitelerin iş birliği ile geniş kapsamlı bir programla disiplinler arası birçok önemli konuda yüksek bir bilimsel standardı ortaya koyan konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırklareli Üniversitesi dönem başkanlığında Trakya Üniversiteler Birliği çatısı altında birlik üyesi Üniversiteler ile 2020 yılından bu yana 44 ortak etkinliğin gerçekleştirildiğini dile getirdi.   

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri konularında son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını tartışma ve sunma imkânı sağlayan konferansla ilgili sayısal bilgiler aktaran Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konferansın bu yıl 7 farklı ülke, 21 farklı üniversite ve 5 farklı şirketten toplam 120 katılımcıya ev sahipliği yaptığını belirterek, 80'i sözlü, 13'ü poster olmak üzere toplamda 93 bildirinin kabul edildiği bilgisini paylaştı.

Rektörümüz ŞENGÖRÜR, konuşmasını konferansı teşrifleriyle onurlandıran Kırklareli Valisi Sayın Birol EKİCİ’ye, TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL’a, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Sayın Rektörlerine ve Rektör Yardımcılarına, organizasyon heyetine, bildiri sunacak davetli konuşmacılara, değerli konuklara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği konuşmada Trakya Üniversiteler Birliği’nin kuruluşunun 10. Yılı kapsamında düzenlenen NEM 2022 Konferansında üç gün boyunca robotik ve mekatronikten yeni enerji malzemelerine, nükleer fizikten yapay zekaya kadar bir çok ileri teknoloji yeniliklerin değerli akademisyenler ve araştırmacılar tarafından ele alınarak buradan çıkacak çalışmaların bilim dünyasına önemli katkılar sunacağını kaydetti. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. ŞAHİN,  konferansın kongrenin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR ise konuşmasında insanlığın ihtiyaç duyduğu geleceğe dönük mühendislik malzemelerin üretilmesinin ve geliştirilmesinin teknoloji, Ar-Ge ve bilim çalışmalarıyla mümkün olduğuna değinerek, düzenlenen konferansın sanayinin bilim ve üniversiteler ile olan ilişkisinde kritik bir öneme sahip olduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. AKDUR, ikincisi düzenlenen Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı’nın bir çok akademisyeni bir araya getirip bilgi birikimlerinin ve tecrübelerin aktarılması dolayısıyla son derece değerli olduğunu ifade ederek konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU konferansının multidisipliner ve özel bir toplantı olduğunu söyleyerek, NEM 2022 konferansından çıkacak bildirilerin faydalı ve hayırlı olması dileğinde bulundu. Trakya Üniversiteler Birliği’nin beş üniversitenin tek üniversite gibi hareket edebildiği Türkiye’nin en iyi üniversite birliği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. TABAKOĞLU, “Trakya’nın en büyük işvereni, en büyük iş gücü olan üniversiteler bölgede bir yıldız gibi parlıyorlar ve üniversitelerin gelecekleri daha da iyi olacak. Ben, bu güzel toplantıya davet ettiği için başta değerli Kırklareli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR üzere kıymetli Valimize ve bu toplantıya katılarak bizleri şereflendiren TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan MANDAL’a, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kırklareli Valisi Birol EKİCİ de yaptığı konuşmasında üniversite-şehir işbirliği hakkında açıklamalarda bulunarak, “II. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı”nın Kırklareli’nde düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vali EKİCİ, teşrifleriyle konferans programını onurlandıran TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’a, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Rektörlerine, organizasyon komitesine, davetli konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.  

Onursal başkanlıklarını Trakya Üniversiteler Birliğine bağlı üniversitelerin rektörlerinin yaptığı konferansın davetli konuşmacısı TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL, Trakya Üniversiteler Birliği tarafından gerçekleştirilen etkinliğe davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Birlikte iş yapmaya neden ihtiyacımız var? Geleceğimiz Açısından Sürdürülebilir ve Akıllı Bir Gelecek İçin Bakış Noktamız, Bilim ve Teknoloji Temelli Çözümler” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Açılış oturumu Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap GÜNEŞ’in “Recent Advances In Perovskite Solar Cells” konulu sunumunun ardından teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile tamamlandı.

NEM2022 TÜB

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.