Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/09/2022 14:13:38 - 23/09/2022 14:13:38 - 598 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Dersi, 22 Eylül 2022 Perşembe günü Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Fakülte öğrencilerinin ve akademik personelin yoğun ilgi gösterdiği programda Dekan Prof. Dr. Nadide SEÇKİN bir açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Nadide SEÇKİN konuşmasında, fakültelerinde “tasarım” konusunda eğitim çalışmalarını aktif olarak sürdüren kentsel ölçekte "Şehir ve Bölge Planlama Bölümü”, mekan ve çevre ölçeğinde "Peyzaj Mimarlığı Bölümü” ile yapı ve yapı grupları ölçeğinde de "Mimarlık Bölümü” olmak üzere üç bölüm bulunduğunu ifade etti. 

Prof. Dr. SEÇKİN, fakültelerinde nitelikli ve özverili bir akademik ve idari kadro ile eğitim öğretime devam ettiklerini belirtrerek öğrencilere şunları söyledi: "Siz değerli öğrencilerimizin çok çalışarak Fakültemizin imkanlarından en iyi şekilde faydalanacağınıza inanıyoruz. Kırklareli'ndeki eğitim sürecinizde hepinizin çok güzel anılar biriktireceğine ve çok değerli dostluklar geliştireceğine inanıyorum. Biz sizlerle birlikte büyük bir aileyiz. Dolayısıyla bizimle her konuda iletişim kurmaktan, sorunlarınızı bizimle paylaşmaktan hiç çekinmeyin. Doğaya saygılı, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür birer meslek insanı yetiştirmeyi ilke edinen fakültemize 'hoş geldiniz' diyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından açılış dersi kapsamında Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fürüzan ASLAN, “21.yy Kentlerinde Adaptif Tasarımın İzleri” başlıklı, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BATUMAN ise “Toki, İskan Politikaları ve Konut Krizi” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. 

Program, belge takdimi ile sona erdi.

klu mimarlık açılış

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.