Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/09/2022 12:15:44 - 30/09/2022 12:15:44 - 721 Okunma

Üniversitemizin TR21/22/SOGEB-KLÜ/0001 Numaralı “Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı” başlıklı projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projeye ilişkin Destek Sözleşmesi Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisinde 27 Eylül 2022 Salı günü gerçekleştirilen törende Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından imzalandı.

İmza törenine Rektör Yardımcımız ve Turizm Fakültesi Dekan V.  Prof. Dr. Nurettin AKA, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Melih Emre BEJİ, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ ve Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ de katıldı.

Üniversitemiz  Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisinin destekleri ile hazırlanan ve Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ’nin koordinatörlüğünü yürüteceği “Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı” projesi ile Trakya’da “Gıda” odak alanında yiyecek ve içecek sektörünün giderek yaygınlaşmasına bağlı olarak oluşan nitelikli istihdam açığının karşılanmasına destek sunulması ve nitelikli istihdam artışının sağlanmasına ve yeni iş imkanlarının oluşturulmasına katkı sunulması amaçlanıyor.

1.550.734,00 TL bütçe ile gerçekleştirilecek ve 18 ay süreyle devam edecek proje kapsamında altyapısı tamamlanacak olan “Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı”, Turizm Fakültesinde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almalarının yanı sıra ulusal/uluslararası standartlarda araştırma-uygulama çalışmalarının gerçekleştirilmesine önemli katkılar sağlayacak. Araştırma ve uygulama alanı kapasitesinin oluşturulması yoluyla gastronomi turizmi etkinliklerine envanter desteği kazandırılacak proje ile Trakya’nın gıda ihtisası ve gastronomi zenginliğinin ön plana çıkarılması noktasında çalışmalar da gerçekleştirilecek olup bu çalışmaların tanıtımı yapılacak.

“Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı”nda küresel ve yerel yemek kültürü alanlarında periyodik olarak kısa süreli uygulama atölyeleri ve sertifikasyon programları düzenlenerek gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirilecek ve istihdama katkıda bulunulacak.  Sertifika alan 19 kursiyer projeye iştirakçi olarak katılan işletmelerde istihdam edilecek.

Proje KLÜ Gastronomi

Facebook Twitter Google Plus
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.