Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/09/2022 17:05:19 - 28/09/2022 17:05:19 - 677 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, 28 Eylül 2022 Çarşamba günü Turizm Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığını yaptığı toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütülen çalışmalar ve yeni döneme hazırlık konuları değerlendirildi. 

Toplantının açılışında bir sunum gerçekleştiren Rektör Yardımcımız ve Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nurettin AKA, “Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi ilk olarak 2010-2011 Eğitim yılında Turizm İşletmeciliği bölümüne öğrenci kabul etmiş, 2019-2020 Eğitim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Fakültemizde hali hazırda 124’ü uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 665 öğrenci bulunmaktadır. Fakültemiz ilk lisans mezunlarını 2015-2016 akademik yılında vermiş olup şimdiye kadar 535 mezun vermiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri ilk mezunlarını 2022-2023 akademik yılı sonunda verecektir. 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile doluluk oranımız %97.2’dir” dedi.  

Fakültede sunulan Yurt Dışı Staj Programı imkanından bahseden Prof. Dr. Nurettin AKA, ERASMUS K108 programı kapsamında 80 öğrencinin Bulgaristan’da 27 öğrencinin ise Kıbrıs’ta olmak üzere 107 öğrencinin yurt dışında staj yaparak iş deneyimi kazanmasının sağlandığını söyledi. 2021-2022 eğitim öğretim yılında sosyal ve Kültürel faaliyetler kapsamında öğrenciler için Sertifika Eğitimleri, Kariyer Günleri ve İstihdam Panelleri etkinliklerinin organize edildiğine de söyleyen Prof. Dr. AKA,  mezun kürsüsü etkinlikleri kapsamında mezun öğrencilerin mevcut öğrencilerle buluşmasının temin edilerek tecrübe paylaşımının sağlandığı belirtti. Bölgeye özgü işletme türlerinin ve istihdam alanlarının tanıtılması amacıyla 4 işletmeye teknik gezi de düzenlediklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. AKA akademik çalışmalara da değinerek, 2020-2022 yılları arasında makale, kitap ve kitap bölümü türlerinde toplam 96 eseri literatüre kazandırdıklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Türizm Fakültesinin yürüttüğü çalışmalarla çok iyi bir seviyeye geldiğini dile getirerek şöyle konuştu:

“Daha iyi seviyelere gelmek için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esas olan sürdürülebilirliktir. Başarılı ve güzel akademik çalışmaların var olması beni ziyadesiyle memnun ediyor. Turizm Fakültesi esasında uygulaması fazla olan bir fakültemiz. Rektör Yardımcısı olduğum dönemde Mühendislik Fakültesi için yurt dışı staj imkanı talebinde bulunmamıza rağmen bunu Turizm Fakültesi bünyesinde gerçekleştirebildik. Bu konuda Turizm Fakültesi bir adım önde ve bunu fakültemize kazandırdığımız için de ayrıca mutluyum. İlk olarak Turizm İşletmeciliği Bölümü ile başlayan Turizm Fakültemiz daha sonra bünyesine üç bölüm daha ekleyerek büyük bir yol almıştır. Rekreasyon Yönetimi ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin açılmasını çok arzu etmiştim. Bu iki bölümün de açılmasından memnuniyet duyduk. Bu iki bölümün de sürdürülebilir olması gerekiyor. Bu konuda siz kıymetli hocalarımızdan özel bir gayret bekliyoruz. Hakikaten böyle giderse Turizm Fakültesi çok öne çıkacak ve parmakla gösterilecek bir fakülte haline gelecek. Bu kapsamda çok güzel ve geniş bir ‘Gastronomi Mutfağı’ kuruyoruz. En büyük yeri tahsis ettik ve gerekli tüm imkanları ‘Gastronomi Mutfağı’ için sunacağız. Dekan hocam ve ilgili kişiler ile gerekli istişareleri yapıyoruz. Benim isteğim yaptığımız diğer işlerde olduğu gibi bu işte de herkesi dahil etmek ve herkesin fikirlerinden faydalanmak. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak öğrencilerimizi yaptığımız işlere dahil ederek, öğrencilerimizin gücünü üniversitemizin gücüne katabiliriz.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından Fakülte Dekan Yardımcısı ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur ÇAKIR, Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül KUTLUK BOZKURT, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Cevdet ALTUNEL ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bilal DEVECİ slayt eşliğinde 2021-2022 akademik yılına ilişkin faaliyet raporlarını sundular.

Toplantı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi.

Akademik Kurul Turizm KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.