Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/09/2022 12:30:52 - 01/10/2022 12:30:52 - 854 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR başkanlığında 29 Eylül 2022 Perşembe günü Fakülte Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütülen çalışmalar ve yeni döneme hazırlık konuları değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasında akademik kadro ve öğrenci sayısı hakkında bilgiler veren Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, “Fakültemizde 150 akademik personelimiz var. Bu personellerin 2'si öğretim görevlisi, 39’u araştırma görevlisi, 66’sı doktor, 32’si doçent ve 11’i profesör olmak üzere çok güçlü bir kadromuz var. Bunun dışında 20 akademik personel de Fakültemize dışarıdan destek vermektedir. Bu güçlü kadronun eğitim verdiği 2 bin 668 öğrencimiz bulunmaktadır” dedi.

Akademik Kurul Toplantısında Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR de bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasına akademik kurul toplantılarına verdiği önemi ve bu toplantıların sürekli hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, akreditasyon ve kalite çalışmalarına da değinerek, şunları ifade etti:

 “Rektörlük olarak kalite ve akreditasyon çalışmasına önem veriyoruz. Bu nedenle Rektörlüğümüzden gelen akreditasyon ile ilgili taleplere tüm arkadaşlarımızın uymasını ve bu noktada çalışmalara katılmasını arzu ediyorum. Gıda alanında ihtisaslaşan bir üniversite olmamız dolayısıyla kalite çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Kalite çalışmalarına katılırsanız çok memnun oluruz. Gıda arzı güvenliği ve dijitalleşme konusunda Fen-Edebiyat Fakültesinin desteğini daha da fazla bekliyoruz. Benim isteğim, yaptığımız diğer işlerde olduğu gibi bu işe de herkesi dahil etmek ve herkesin fikirlerinden faydalanmaktır. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak öğrencilerimizi yaptığımız işlere dahil ederek, öğrencilerimizin gücünü üniversitemizin gücüne katabiliriz. Akademik gelişmeye katkı sağlayacak her türlü desteğe hazırız” diye konuştu.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer ÖZGÜR, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin EMİNOĞLU, Felsefe Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür YILMAZ, Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil AKÖZCAN, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali ÇALIŞKAN, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal BALKAN, Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra BİRKAN, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin DİKMEN YILDIZ, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem BAŞPINAR, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Faruk DOĞAN ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT sırasıyla bölümlerine ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümüyle Fen-Edebiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı sona erdi.

fen edebiyat klu kurul

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.