Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/10/2022 14:51:05 - 04/10/2022 14:51:05 - 745 Okunma

Üniversitemizin Erasmus+ KA204 Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 2019-1-TR01-KA204-077109 No’lu “E-Care Evde Palyatif Bakım için Açık ve Uzaktan Eğitim” projesinin “Kamuoyuna Tanıtım Etkinliği” gerçekleştirildi. Projenin kamuoyuna tanıtım etkinliği 03 Ekim 2022 Pazartesi günü İğneada Resort Otelde gerçekleştirildi.

Proje Tanıtım Etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL, Ticaret İl Müdürü Mustafa UZAN, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Onur KARADAĞ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden temsilciler, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden ilgili alandaki personeller ile Üniversitemizin ilgili alandaki akademisyen ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda projenin yasal sorumlusu Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Kırklareli Üniversitesi olarak eğitim-öğretim, araştırma geliştirme alanlarında ürettiğimiz katma değer ve bilimsel bilgi birikimini kullanarak; Toplumla işbirliği ve paylaşım alanları geliştirme, Teknolojiyi kullanarak toplumsal gelişme ve değişmeye katkı sunmaya önem gösteriyoruz. Bu yönüyle sosyal sorumluluk ve duyarlılık projeleri öncelik alanlarımızdan biridir” dedi.

Üniversite olarak katma değer üretmeye yönelik; Uluslararası alanda Erasmus+ K1-K2, ERANET, IPA, ikili işbirliği programları projeleri ve uluslararası işbirliklerini, Ulusal alanda TUBİTAK, KOSGEB, Bakanlık ve YÖK ihtisas projeleri, Bölgesel çapta kalkınma ajansı projeleri, Kurumsal bazda BAP projeleri ile topluma katkı sunma çalışmalarını her geçen yıl yükselttiklerini belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesinin topluma katkı sunan projelerinden biri olan “E-Care Evde Palyatif Bakım için Açık ve Uzaktan Eğitim” Projesinin 2019 yılında başlayan, 36 ay süreli ve 254.615,00 Euro bütçeli Erasmus+ yetişkin eğitimi projesi olup, 2019 yılının en yüksek bütçeli projesi olduğunu ifade etti. Uluslararası ortaklarının; İtalya, Polonya, Romanya, Bulgaristan olup, Türkiye olarak Kırklareli Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan E-Care Projesinin kapsamıyla ilgili açıklamalarda bulunan ŞENGÖRÜR şunları söyledi:

“E-care Projemiz, dezavantajlı gruplar arasında yer alan sürekli bakıma muhtaç bireylere bakım hizmetini veren aile üyeleri ve profesyonel bakıcıların eğitim alt yapısını geliştirmeyi kapsamaktadır. Projede eğitim alt yapısını geliştirmenin ilk adımı ilgili ülkelerde sürekli bakıma muhtaç bireylere verilen bakım hizmetlerine ilişkin bir ihtiyaç analizini yapmayı kapsamaktadır. Projede ihtiyaç analizine bağlı olarak her ülkenin kendi dilinde eğitim programı ve eğitim modülleri geliştirildi. Her ülkeden kursiyerler, kendi dillerinde eş zamanlı olarak çevrimiçi eğitime katılabildiği dijital eğitim altyapısı oluşturuldu. Her ülkeden kursiyerler, çevrimiçi eğitim süreçlerini tamamlamasına bağlı olarak online ölçme-değerlendirme ve sertifikalandırma yapılmaktadır. Projenin şu ana kadar 5 ulus ötesi toplantısı tamamlandı. 11 Ekim 2022’de Ankara’da düzenlenecek 6. ulus ötesi toplantı ile proje sona erecektir. Proje kapsamında geliştirilen eğitim modülleri, eğitim programı, dijital eğitim alt yapısı proje bitiminden sonra proje ortaklarınca kendi ülkelerinde uygulanmaya devam edecektir. Ekim-2022 itibariyle sonlanacak olan E-Care Projesi, bugün itibariyle tüm ülkelerde projenin pilot uygulamaları yürütülmektedir. Proje ortağı ülkelerde şu an toplamda yaklaşık olarak 80 kursiyer eğitim almakta olup, pilot sertifikalandırma süreci tamamlanmak üzeredir.

Kırklareli Üniversitesi olarak teknoloji tabanlı üretilen, her an ve ülkenin her yerinden kolaylıkla erişilebilen bu platformun katma değerini, ulusal alanda paylaşıma açmak istiyoruz. Ülkemizde ilgili Bakanlıklarımızca sunulan sosyal destek hizmetlerine bu eğitimi ekleyerek devletimizin sosyal hizmet politikasını daha da verimli ve bilimsel bilgiyle desteklemekten mutluluk duyarız. Bunun için tüm paydaşlarımızın önerilerine açığız. Buraya kadar gelerek bize zaman ayıran, emek veren ve bu katma değerimizin sevincine ortak olan ve motivasyonumuzu arttıran sayın konuklara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından projenin kapsamı, faaliyet alanları ve uzaktan eğitim platformu, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, projenin 36 aylık sürecinde yürütülen faaliyetler ve ortaya çıkan ürünleri, Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Proje Eğitim-Öğretim İçerikleri Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ tanıttı.

Gün boyunca devam eden program, soru-cevap bölümünün ardından Projenin Kamuoyuna tanıtımı toplu fotoğrafı ile sona erdi.

klu haber e-care tanıtım proje

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.