Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/10/2022 12:49:46 - 07/10/2022 12:49:46 - 470 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Dersi, 5 Ekim 2022 Çarşamba günü Fakülte Konferans Salonunda yapıldı. Fakülte öğrencilerinin ve akademik personelin yoğun ilgi gösterdiği açılış dersi programı,  Öğr. Gör. Selçuk ASLAN’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Kırklareli Üniversitesi Rektörü olarak İlahiyat Fakültemizle gurur duyuyorum. Güçlü bir akademik altyapıya sahip olan İlahiyat Fakültemizin sürekli daha iyiye gittiğini ve geleceğinin çok daha parlak olduğunu düşünüyorum. Öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Bu ekosisteme öğrencilerimizin de katkı sunacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin gücünü üniversitemizin gücüne katmalıyız. Hocalarımız, her zaman bu bakış açısıyla hareket etmeli.” dedi.

Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuşmasının devamında talep etmenin ve iyilik yapmanın öneminden bahsederek, öğrencilere şöyle seslendi:

“Kıymetli öğrencilerimiz, sizlerden isteğim talep etmeniz. Sizler ne kadar çok talep ederseniz hocalarımız o kadar çok çalışırlar. Bir hocayı en çok çalıştırmanın yolu talep etmektir. Bu talep etme çağında hem hocalarımız hem de öğrencilerimiz için bizler de talepleri yerine getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kariyer Merkezimiz ile mutlaka iletişime geçin. Merkezimizde ücretsiz sertifika alabileceğiniz kurslarımız var. Bu sertifikalar birer altın bilezik gibidir. Üniversitemizin yürüttüğü birçok sosyal sorumluluk projesi var. Bu projelere dahil olun. İyilik yapma duygusunu yaşarsanız kendinize çok önemli değerler katacağınızı düşünüyorum.”

Rektörümüzün selamlama konuşmasının ardından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Halit ÖZKAN, “Hadisleri Doğru Anlamada Yöntem Usulün Önem ve Değeri” konulu açılış dersini gerçekleştirdi.

Açılış dersi programı, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün Prof. Dr. Halit ÖZKAN’a teşekkür ederek günün anısına plaket takdiminde bulunmasıyla sona erdi.

Açılış Ders İlahiyat

Facebook Twitter Google Plus
.
  • .
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.