Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/10/2022 13:12:36 - 07/10/2022 13:12:36 - 731 Okunma

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi 2022-2023 Akademik Kurul Toplantısı, 6 Ekim 2022 Perşembe günü Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığını yaptığı toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim yılında fakülte bünyesinde yürütülen proje, yayın ve sosyal sorumluluk çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler ele alınarak mevcut durum ve yeni döneme hazırlık konuları değerlendirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Fakülte hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. GÜNEŞ, ilk öğrencilerini 2018-2019 akademik yılında kabul ederek eğitim öğretim hayatına başlayan Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin geçtiğimiz Haziran ayında ilk mezunlarını verdiğini söyledi. Fakültenin lisansüstü eğitimde de faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. GÜNEŞ, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarımızda, Özel Hukuk alanında ise Yüksek Lisans Programımızda eğitim öğretime başlayarak ilk mezunlarımızı verdik. Öğretim üyesi sayımızı 9’dan 19’a çıkarttık. Fakültemiz ülkemizin en donanımlı Hukuk Fakülteleri arasındaki yerini almıştır. Fakültemizin bu noktaya ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze bu vesileyle şükranlarımı iletmek istiyorum. Farklı alanlarda uzmanlık bilgisi ile öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için özverili bir şekilde çalışan hocalarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Akademik kadromuzun güçlendirilmesinin yanında 21. Yüzyılın değişen koşullarına yanıt verecek şekilde müfredatımızda da gerekli değişiklikleri yaptık. Bu kapsamda ders planına Yapay Zeka, Gıda Hukuku, Hukuk Mitolojisi, Kişisel Verilerin Korunması Hukuku, Hukuk Klinikleri ve İnsan Hakları gibi dersleri ekledik. Kurgusal Duruşma Salonumuz tamamlanarak kullanıma hazır hale getirilmiştir. Önümüzdeki aylarda ders çalışma salonu ve kulüp odası da kullanıma açılacaktır. Öğrenci kulüplerimizi daha aktif hale getirilerek Fakültemizde sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin sayısının arttırılmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise yaptığı açılış konuşmasında Hukuk Fakültesinin kısa zamanda göstermiş olduğu ilerleme ve başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Eğitim öğretim konusunda çok iyi bir akademik kadroya sahip olduklarını ve fakültede çok kaliteli bir eğitim verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, yakın bir zamanda Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin çok aranan ve çok istenen bir fakülte haline geleceğine olan inancını dile getirdi. Bir ekosistem oluşturduklarına ve öğrenci odaklı bir üniversite olduklarına dikkat çeken ŞENGÖRÜR, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öğrenci odaklı bir üniversite olduğumuzun bilinciyle hareket ederek öğrencimizin gücünü Üniversitemizin gücüne katmamız gerekiyor. Öğrencilerimizi sosyal sorumluluk projelerine yönlendirmeliyiz. Kariyer Merkezimizin sunduğu imkanlardan öğrencilerimizin faydalanması gerekiyor.  Danışman hocalarımızın öğrencilerimizi Kariyer Merkezimizde bulunan ücretsiz kurslara yönlendirmeleri ve bu kurslardan öğrencilerimizin istifade etmesini istiyorum. Mezun öğrencilerimizin Mezun Takip Sistemi üzerinden hocalarımız tarafından takip edilmesini ve Akreditasyon konusuna ayrıca ilgi göstermenizi istiyorum. Eğiticilerin Eğitimi kapsamında düzenlenen eğitimlere mutlaka katılın. Bu eğitimlerin kendimizi geliştirme bakımından çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Eray Aksın ATAR Hukuk Fakültesi hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu.

Akademik Kurul Toplantısı öğretim üye ve elemanlarının görüş, istek ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Hukuk Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.