Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/10/2022 10:41:52 - 18/10/2022 10:41:52 - 589 Okunma

Üniversitemizin üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliğinin (BUA) bu yılki zirvesi, Karadeniz Üniversiteler Birliği (BSUN) ile birlikte 12-14 Ekim 2022 tarihleri arasında Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ katıldı. Balkan Üniversiteler Birliği’nin Genel Kurulunda birliğe yeni katılacak üniversitelerin kabulü, geleceğe dönük akademik iş birliği planlamaları ve birliğin önümüzdeki süreçte Balkanlar’da yürüteceği ortak çalışmalar ele alındı. Ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen “Balkan Çalışmaları ve Projeleri Çalıştayı”na katılan Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ Üniversitemizin tanıtım sunumunu yaparak; eğitim-öğretim imkanları, uluslararası iş birlikleri ve devam eden uluslararası projeler hakkında bilgi verdi.

Zirve ile eş zamanlı olarak yapılan ve 70’i aşkın üniversite temsilcisinin katıldığı “Karadeniz ve Balkan Bölgesinde Diyalog ve İş Birliği” konferansında geleceğe dönük bölgesel iş birlikleri ve ortak bölgesel proje çalışmaları ele alındı.

Etkinlik süresince Bulgaristan “Angel Kanchev” Üniversitesi, Sırbistan “Novi Pazar” Üniversitesi, Arnavutluk “New York Tirana” Üniversitesi, Makedonya “Tetovo” Üniversitesi ve Romanya “Timişiora” Üniversitesi temsilcileri ile akademik iş birliği ve uluslararası proje ortaklığı konularında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

KLÜ BAU

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.