Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/10/2022 17:14:45 - 18/10/2022 17:14:45 - 656 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, T. C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “e-İnsan Programı”na katıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, “e-İnsan Programı”nda yaptığı konuşmada, “Biz, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla tüm çalışmalarının merkezine insanı yerleştirmiş bir hükûmetiz. Ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep ‘önce insan’ anlayışı vardır” dedi.

ULUSAL STAJ PROGRAMI

Tüm üniversitelerde faaliyete geçirilen kariyer merkezlerinin gençlerle reel sektör arasında köprü kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, reel sektörün talebi ile gençlerin kariyer hayallerini buluşturmaya yönelik "Yetenek Kapısı"nın devreye alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, 1,2 milyonun üzerinde öğrenci ve mezun ile 8 binin üzerinde işveren ve kariyer danışmanının "Yetenek Kapısı" üzerinden ücretsiz şekilde bir araya geldiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, konuşmasında şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin yaşadıkları bir diğer önemli sorunu, 'Ulusal Staj Programı' ile adil ve verimli bir şekilde çözüme kavuşturduk. Kişisel bilgilerin gizli tutulduğu yetenek havuzu, kurumlarımızın stajyer öğrenci temininde giderek daha çok rağbet gösterdiği bir diğer önemli programımızdır. Böylece, herhangi bir aracıya ve onun getirdiği şüpheye mahal bırakmadan stajyer insan kaynağı arzı ile talebini buluşturma imkânı elde ettik. Bu sistemde herkesin referansı, kendi kabiliyeti, birikimi ve vizyonudur. Son 2 yılda 160 bini aşkın gencimiz ücreti ve sigortası devlet tarafından karşılanan bu program üzerinden kamu kurumlarında staj yapma imkânı bulmuştur. Programın, OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterilmiş olması doğru istikamette gidildiğinin işaretidir."

Bölgesel kariyer fuarlarına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, bugüne kadar 23 ayrı yerde 400 bini aşkın kayıtlı gençle, 5 binden fazla işverenin bu fuarlarda bir araya geldiğini belirtti.

Yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi yetenekleri kazanmaya yönelik "Uluslararası Kariyer Fuarı"nın da 10 ülkede gerçekleştirildiğini bildiren Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN, "Türkiye artık iyi eğitimli evlatlarının kariyer için yurt dışına gittiği değil, yurt dışında eğitim gören evlatlarını kendine çeken bir cazibe merkezi olmuştur. Hatta diğer ülke vatandaşlarından yetenekler de küresel marka hâline gelen şirketlerimizde çalışmak üzere Türkiye'ye yönelmektedir. Binlerce Türk vatandaşı istihdam etmek için çağrı açan yabancı şirketler mevcut. Bu noktaya geldik. Birkaç başvuruyla yetinmek zorunda kalıyordu birileri. Çünkü kendini iyi yetiştirmiş bir gencimiz için ülkemizde çalışmak yurt dışında çalışmaktan her bakımdan çok daha caziptir" diye konuştu.

Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. İskender ÖZATLI ve öğrencilerimizden Yunus ÇAKMAK ile Yunus Emre SARIDOĞAN da katılım gösterdi.

e-insan Kariyer

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.