Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/10/2022 12:26:54 - 20/10/2022 12:26:54 - 564 Okunma

Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı kapsamında “Yaşlı” temasıyla dördüncüsü düzenlenen ve farklı üniversitelerden 26 akademisyenin yer aldığı “Akademi Buluşmaları Toplantısı” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK başkanlığında 11 Ekim 2022 Salı günü gerçekleştirildi.

Üniversitemizin projelerden sorumlu Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alanında uzman akademisyenlerle istişare mekanizmasını geliştirmek amacıyla düzenlenen “Akademi Buluşmaları Toplantısı”na üniversitemizi temsilen katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın YANIK, yaşlılarla ilgili üniversitelerde yapılan çalışmaları dinledi. Toplantıya iştirak eden Dr. Öğr. Üyesi ÜNAL, iki faydalı model örneği olarak üniversitemizin “Evde Palyatif Bakım İçin Açık ve Uzaktan Eğitim” ve “Nesiller Arası Gelişim Merkezi” projelerini tanıttı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK, toplantıda yaptığı konuşmada ilk kez Türkiye Yaşlılık Profili Araştırması'nın yapılacağını belirterek "Araştırmayla Türkiye'de yaşlanma hızı, yaşlılığa bağlı sonuçlar, yaşlılarımızın ihtiyaçları gibi yaşlılık alanındaki politikalarımıza yön verecek verilere ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

“Akademi Buluşmaları”nın Bakanlık politikalarının oluşturulmasına katkı sağladığının altını çizen Bakan Sayın YANIK, dünya genelinde doğurganlık hızının düştüğüne ve buna paralel olarak yaşlanmanın arttığına dikkati çekti. Değişen nüfus yapıları, çağın getirdiği hızlı değişim ve dönüşümlerin yeni politikalar üretme ve hizmet modelleri geliştirmeyi gerekli kıldığına işaret eden Sayın YANIK, "TÜİK verileri, ülkemizde 65 yaş üstü kişilerin oranının 1990 yılında yüzde 4,3 iken 2021 yılında 2 katından fazla artarak yüzde 9,7'ye çıktığını söylüyor. Yaşlı nüfus oranında son 30 yıldaki artış göz önüne alındığında, 2030 yılında Türkiye'de yaşlı nüfus oranının yüzde 12,9'a çıkacağı öngörülüyor” ifadesini kullandı.

Toplantının öğleden sonra yapılan çalıştay oturumunda bakıma muhtaç bireylerin ve yaşlıların sorunlarını belirlemek ve bu sorunlara çözüm bulmak için oluşturulan çalışma gruplarına katılan ÜNAL, üniversitemizde ilgili alanda yapılan çalışmalar hakkında önerilerde bulundu.

KLÜ Yaşlı Bakım

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.