Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/10/2022 15:25:58 - 24/10/2022 15:25:58 - 670 Okunma

Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile 31 Mart 2022 tarihinde kurulan “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin stratejik yol planın belirlenmesi amacıyla Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde “Gıda Tedarik Zinciri ve Sorunları” konulu Çalıştay düzenlendi.

TÜBİTAK Tüsside işbirliğinde 20 Ekim 2022 tarihinde İstanbul ByOtell’de gerçekleştirilen Çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Çalıştayda Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR bir açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasında YÖK’ün Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında Kırklareli Üniversitesinin “Gıda” alanında ihtisaslaştığını dile getirdi. GADOM’un kuruluş sürecini anlatan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR gıdanın önemli bir boyutu olan gıda tedarik zincirinin sorunlarının ele alınacağı Çalıştayın başarı geçmesi temennisinde bulundu.

Rektörümüzün konuşmasının ardından GADOM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN da bir konuşma gerçekleştirdi. ASLAN konuşmasında GADOM’un kuruluşundan itibaren yapılan projelerden bahsederek, Çalıştay sonrasında stratejik yol haritasının belirlenmesinin ardından GADOM’un yalnızca bölgesel çapta değil ulusal ve hatta uluslararası çaptaki gıda sorunlarına da odaklanacağını kaydetti.

TÜBİTAK Tüsside ekibinden Kıdemli Başuzman Araştırmacı Barış ÇARIKCI ise “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Stratejik Yol Haritasının Hazırlanması Projesi” başlıklı sunumu katılımcılarla paylaştı. Sunumun akabinde Kıdemli Başuzman Araştırmacı ÇARIKÇI, GADOM için 2020 yılından itibaren birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör temsilcilerinin yanı sıra alanında uzman birçok akademisyen ile görüştüklerini, ulusal ve uluslararası alanda tüm problemleri araştırdıklarını ve bunların neticesinde GADOM için bir yol haritasının çizileceğini söyledi.

İstanbul’daki üniversitelerden, konu ile ilgili kamu kurumlarından ve özel sektörden gelen katılımcılar Çalıştayda gıda tedarik zincirindeki sorunları dile getirdiler. Bu sorunlara yönelik çözümlerin ve proje önerilerinin tartışıldığı Çalıştay, dilek ve temenniler ile sona erdi.

GADOM çalıştayları aşağıdaki tarihlerde ve belirlenen başlıklarda devam edecektir:

• 27 Ekim 2022 Perşembe, İzmir, Gıda Sanayi (Gıda ve İçecek İmalatı Sektörü)

• 3 Kasım 2022 Perşembe, Konya, Birincil Üretim (Toprak, Hayvan, Su Kaynakları ve Tarım Sektörü)

• 9 Kasım 2022 Çarşamba, Şanlıurfa, Hassas Tarım (Precision Farming), İyi Tarım ve İyi Çiftlik Uygulamalarının Yaygınlaştırılması

• 17 Kasım 2022 Perşembe, Adana, Gıda Değer Zincirinin Türkiye’deki Mevcut Durumu (su yönetimi, toprak bitki gübreleme, tarım alet mekanizasyon, ambalajlama muhafaza teknikleri, eğitim, sensör ve biyosensör uygulamaları, yan ürünleri katma değerli ürünlere çevirme, yem katkıları, gıda katkıları, izlenebilirlik vb. temalarda…)

GADOM KLÜ Çalıştay

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.