Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/10/2022 12:14:42 - 26/10/2022 12:14:42 - 460 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 25 Ekim 2022 Salı günü “Zeminsiz Edebiyat Olur Mu? Edebiyatımızda Zemin Metinler” konulu panel gerçekleştirdi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen paneli Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, akademik ve idari personel ile öğrenciler dinledi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şaban SAĞLIK ve Prof. Dr. Dursun Ali TÖKEL ise panele konuşmacı olarak katıldı.

Panelin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Şaban SAĞLIK, “Bir medeniyet, bir ülke zemin metinlerden yoksun ise köksüz ve öksüzdür” diyerek edebiyatımızda zemin metinlerin önemini dile getirdi.  Edebiyatımızın önde gelen isimlerinden örnekler veren Prof. Dr. SAĞLIK, modern edebiyatta zemin metinlerden uzak kalmanın yabancılaşma kavramını ortaya çıkardığını belirtti.

Prof. Dr. Dursun Ali TÖKEL ise edebiyatımızda zemin metinlerin oluşumunda; ilk olarak bireyin kendi ailesinin kültürel zemini, ikinci olarak bireyin ait olduğu medeniyetin zemini ve üçüncü olarak da evrensel zeminin etkili olduğunu ifade etti. Bir şeyin ne olduğunun evrensel zeminle ilgili olduğunu söyleyen Prof. Dr. TÖKEL, dünya edebiyatından ve Osmanlı döneminden örnekler vererek zemin metinler hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Zemin Metinler

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.