Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/10/2022 11:11:34 - 26/10/2022 13:26:21 - 582 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 25 Ekim 2022 Salı günü Bulgaristan Burgaz’da düzenlenen Çalışma Toplantısına katıldı.

Kırklareli Valisi Birol EKİCİ ile Burgaz Valisi Prof. Dr. Mariya NEYKOVA başkanlığında Türkiye Cumhuriyeti Kırklareli İli ile Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz İli arasında tesis edilen iyi ilişkilerin devam ettirilmesi, Dereköy Sınır Kapısının genişletilmesi ve geliştirilmesi, Rezve Deresinde yapılması planlanan çalışmalarını görüşmek, kültür, sağlık, eğitim ve ekonomi alanlarında var olan ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla Kırklareli ve Burgaz İlinin üst düzey yetkililer ile STK Başkanlarından oluşan heyetlerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR de bir konuşma gerçekleştirdi.

Üniversitemizin halihazırda Bulgaristan'dan 7 üniversite ile akademik işbirliği anlaşması, 14 üniversite ile de Erasmus+ anlaşması bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Burgaz Free Universitesi ile İktisat, İşletme ve Hukuk bölümlerinde işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. Anlaşma kapsamında her iki üniversite arasında bilimsel ve kültürel münasebetlerin artırılması amacıyla; öğrenci-akademisyen değişimi, ortak bilimsel projeler ile diploma programları geliştirilmesi, yükseköğrenim ve araştırma alanlarında bilgi paylaşımı gerçekleştirilmesi hususlarında çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini dile getiren ŞENGÖRÜR, üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisinden de bahsederek, Bulgaristan’dan 257 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını sözlerine ekledi. 

Çalışma toplantısından sonra Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Senem GÜZEL’e ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretin ardından Bulgaristan Burgaz programı sona erdi.

Burgaz KLÜ Erasmus+

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.