Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/10/2022 14:00:43 - 28/10/2022 14:00:43 - 473 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılında, medeniyetlerin başkenti İstanbul’da gerçekleştirilecek “TEKNOFEST, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” yarışmaları hakkında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Fakülte Konferans Salonunda 27 Ekim 2022 Perşembe günü yapılan toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoloji Eğitimleri Daire Başkanı Sümeyye Elif SUBAŞI, 30 Nisan - 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan TEKNOFEST 2023 teknoloji yarışmaları hakkında öğrencilerimize bilgi verdi.

Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği “TEKNOFEST 2023” hakkında yarışmaların tanıtımı ve yarışmalara katılacak projelerin hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar üzerinde duran Daire Başkanı SUBAŞI;  uzay ve havacılıktan, sağlık ve yazılıma, ulaşım sistemlerinden tasarım ve eğitime, çevre ve tarım teknolojilerine kadar birbirinden çeşitli ve tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanmış 41 farklı yarışma hakkında bilgiler paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoloji Eğitimleri Daire Başkanı Sümeyye Elif SUBAŞI tanıtım programının ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Sanayi ve Teknoloji Kırklareli İl Müdürü Osman Yeter SOMER, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay EKŞİ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi öğretmenleri Şenay YILDIRIM ve Özge PAPUR ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Teknoloji Eğitimleri Daire Başkanı Sümeyye Elif SUBAŞI’ya TEKNOFEST yarışmaları hakkında öğrencilerimize sunduğu kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür etti.

TEKNOFEST KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.