09/11/2022 11:04:28 - 09/11/2022 11:04:28 - 531 Okunma

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde 8 Kasım 2022 Salı günü gerçekleştirilen Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 20. Üst Kurul Toplantısının ardından Trakya Üniversiteler Birliği 5. Dönem Başkanlığı’nı 2020 yılından bu yana sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, düzenlenen törenle görevini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e devretti.

TÜB 5. Dönem Başkanı (2020-2022) ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliğinin bölgesine sağladığı katkılar ile örnek teşkil eden bir yapı olduğunun altını çizerek, yeni dönemde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine başarılar diledi.

Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise 2012 yılında kurulan Trakya Üniversiteler Birliği’nin temel hedefinin üye üniversiteler arasında akademik iş birliğini geliştirip bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek sağlamak olduğunu ifade ederek TÜB Dönem Başkanlığının Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine hayırlı olmasını diledi. Prof. Dr. ŞAHİN, gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan dolayı TÜB Önceki Dönem Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile alt kurul başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Devir Teslim Töreninin ardından yapılan TÜB 20. Üst Kurul Toplantısında ilgili gündem maddeleri görüşülerek 2020-2022 yılları arasında Kırklareli Üniversitesi Dönem Başkanlığı süresince yapılan akademik, bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlere ilişkin sunum eşliğinde bir değerlendirme yapıldı. TÜB'ün kuruluşunun 10. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan tanıtım filmi seyredilerek "TÜB 10. Yıl Kataloğu" incelendi.

Toplantının ardından Trakya Üniversiteler Birliği üst kurulu üyesi rektörler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, TÜB Üst Kurul Üyesi Rektörlere Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin yayını olan “Namık Kemal: Hayatı-Düşünceleri-Eserleri” adlı kitabı takdim etti.

Toplantıya TÜB 5. Dönem Başkanı (2020-2022) ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR, TÜB Genel Sekreteri ve NKÜ Hayrabolu MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR, TÜB 5. Dönem Genel Sekreteri ve Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS katıldı.

TÜB Devir Teslim Üst Kurul klü

.