Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/11/2022 11:09:53 - 16/11/2022 11:09:53 - 603 Okunma

Üniversitemizin kurucu üyesi olduğu “Toplumsal Kalkınma İçin Dünya Üniversiteler Birliği 2022 Zirvesi” Airlangga Üniversitesi ve Putra Malezya Üniversitesi iş birliğinde 8-11 Kasım 2022 tarihleri arasında Endonezya’nın Surabaya kentinde gerçekleştirildi.

Zirveye Endonezya, Malezya, Filipinler, Pakistan, Bangladeş, Tayvan, Avustralya, Hindistan, Güney Kore, Pakistan, Tayland, Kamboçya, Doğu Timor ve Libya’dan 30 üniversitenin temsilcileri katıldı. WUACD’ın Türkiye’den tek üyesi olan Üniversitemiz zirvede Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ tarafından temsil edildi.

Zirvenin ilk gününde gerçekleştirilen ve üye üniversiteleri bir araya getiren toplantıda söz alan Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, WUACD çatısı altında kurulan iş birliklerinin uzun vadede uluslararası sosyal sorumluluk ve toplumsal kalkınma projeleri için gereken altyapıyı sağlayacağını ifade ederek Airlangga Üniversitesine ev sahipliği ve organizasyonu için teşekkür etti.

Zirvenin ikinci günü Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin, Airlangga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammed Nasih, WUACD temsilcileri ve çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katıldığı Airlangga Üniversitesinin 68. kuruluş yılı etkinliği ile başladı. Bu programın ardından WUACD’ın 2022 yılı genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Burada Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR’ın da katılımıyla birliğe yeni katılan Bahria (Pakistan), Capital (Libya), Pendidikan Guru (Malezya), Pukyong (Güney Kore), Sabah (Malezya), Timor Lorosae (Doğu Timor), Tripoli (Libya), Bilim ve Teknoloji (Pakistan) ve Uluslararası İslam (Pakistan) üniversitelerinin üyelikleri onaylandı. Toplantıda söz alan Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ de WUACD çatısı altında gerçekleştirilecek projelere Kırklareli Üniversitesinin de aktif katılım sağlayabileceğini, Üniversitemizin özellikle Gıda Arzı Güvenliği konusunda uzmanlaşma sürecinde olduğunu, ayrıca kurulacak bir dijital platform aracılığıyla proje partneri arayan WUACD üyelerinin birbirleriyle hızlı bir şekilde haberleşerek deneyim alışverişi yapabileceklerini ifade etti. Toplantının ardından WUACD heyeti ile birlikte Airlangga Üniversitesinin uzak adalara sağlık hizmeti götüren “Yüzen Hastane” projesinin tanıtım etkinliğine katılım sağlandı.

WUACD Zirvesinin son gününde ise Gıda Güvenliği, Yeşil Ekonomi, Mavi Ekonomi, Dijital Ekonomi, Sağlık ve Turizm alt başlıklarının tartışıldığı “Uluslararası Sürdürülebilir Toplumsal Dayanıklılık Konferansı” düzenlendi. Konferansın Gıda Güvenliği konulu oturumuna davetli konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ, Üniversitemizin akademik faaliyetlerini ve “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi”ni anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrasında oturumun uluslararası katılımcılarıyla gıda güvenliği alanında yapılabilecek ortak projeler ve uluslararası iş birlikleri konusunda görüş alışverişi yapıldı. Günün sonunda WUACD heyeti Doğu Cava Vali Yardımcısı Emil DARDAK tarafından verilen “Endonezya Kahramanlar Günü” resepsiyonuna katıldı. Ayrıca zirve sonunda Üniversitemize “WUACD Daimî Üyeliği Sertifikası” takdim edildi.

WUACD KLU Endonezya

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.