Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/11/2022 10:49:04 - 30/11/2022 10:49:04 - 449 Okunma

Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile 31 Mart 2022 tarihinde kurulan “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin (GADOM) stratejik yol planın belirlenmesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen çalıştayların sonuncusu 17 Kasım 2022 Perşembe Günü Adana’da düzenlendi.

Üniversitemiz ve TÜBİTAK TÜSSİDE koordinasyonluğunda Ramada Otel’de düzenlenen çalıştayın açılış konuşması GADOM bünyesinde görev alan Arş. Gör. Pınar SAVAŞTÜRK tarafından gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasının ardından TÜBİTAK TÜSSİDE görevlisi Baş Uzman Barış ÇARIKÇI kurumlarını ve iş birliklerini tanıtan sunumunu katılımcılara aktardı.

Çalıştay sürecinde Türkiye’deki gıda değer zincirinde bulunan yeterlilikler, gelişime açık noktalar değerlendirildi. Çalıştayın amacına uygun olarak ortaya konulan fikir önerileri, uzman katılımcıların ifade ettikleri saha bilgileri, alanında yetkin misafirlerin özverili katkıları ile güçlü koalisyon yapıldı. GADOM bünyesinde bulunan alanında uzman akademik kadronun bilgileri ve yönlendirmeleri ile tedarik zincirindeki gerekli çözümler dijitalleşme ile bir araya getirilerek, yenilikçi fikirlerin oluşmasına olanak sağladı. Bakanlıklar bünyesinde uzmanlaşmış olan yetkililer, ajanslar, akademik personeller, proje koordinatörleri ile vasıflı katılımcıların bulunması sonucunda çalıştayın bütün katılımcıları aktif olarak rol aldı.

GADOM için tedarik zincirinde aksayan, gelişime açık noktalarına getirilebilecek dijital ve disiplinler arası çözüm fikirleri, yöntemleri kayıt altına alındı. Bu kayıtlar TÜBİTAK TÜSSİDE tarafında araştırma merkezinin ilerleyiş yönüne ışık tutması ve aksiyon alınmasına olanak sağlaması hedeflendi.

Çalıştay katılımcıların geri dönüş ve önerilerini almak amacıyla gerçekleştirilen anket çalışmasının akabinde sona erdi.

Üniversitemiz ve TÜBİTAK TÜSSİDE koordinasyonluğunda Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Adana’da düzenlenen çalıştayların ardından GADOM stratejik yol planın belirlenmesi çalışmaları tamamlandı.

KLU GADOM ADANA ÇALIŞTAY

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.