Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/12/2022 10:27:37 - 12/12/2022 10:27:37 - 566 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ve Üniversitemiz Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 06.12.2022 Salı günü Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kadın çiftçilerimizin tarım, hayvancılık ve gıda alanında bilgi ve deneyimlerinin değerlendirildiği "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışması il finaline katılarak yarışmayı izledi.

Kırklareli Valisi Sayın Birol EKİCİ, yarışmanın başlangıcında yaptığı konuşmasında; Kırklareli nüfusunun yüzde 70'inin tarım ve hayvancılık ile uğraştığını söyleyerek, kentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinin önemini vurguladı. EKİCİ konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye'nin tarımsal üretiminin yüzde 8'ini Trakya karşılıyor. Tarım işletmeleri ve verimlilik noktasında, Kırklareli ve Trakya ülkemiz üretiminin büyük bir kısmını sağlıyor. Anadolu'ya mekanizasyon noktasında örnek oluyoruz. Kadınlarımızın tarım içerisinde teknolojiyi kullanarak, bilgi ve birikimlerini artırmalarını istiyoruz. Kadınlarımızın bilgileri artıkça ürünlerde verimliliğimiz de artıyor. Tüm katılımcı çiftçilerimize başarılar diliyorum. Keyifli bir yarışma sonunda bu salonda kardeşliğin ve bilginin galip gelmesini diliyorum.”

Kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin tarımsal alandaki performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen yarışmada birinci olabilmek için kıyasıya mücadele eden 8 grup 16 kadın üretici yarışmada sorulan bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, organik tarım, arıcılık, desteklemeler gibi tarımın birçok alanından soruya doğru cevap vermek için mücadele ettiler. 20 sorudan 18' ine doğru cevap veren Lüleburgaz İlçesi kadın çiftçisi Sıla UZUNTEKİN ve Gülizar ÖNAL birinci olurken, ikinci Babaeski İlçesi kadın çiftçisi Hatice OKUMUŞ ve Emel AKYIL, üçüncü ise Merkez İlçe kadın çiftçisi Nuray GÖKMENER ve Ünzüle ÜNAL oldu. Yarışmada dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi.

Tarım Yarışma

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.