Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/12/2022 13:10:24 - 09/12/2022 13:10:24 - 541 Okunma

"İstanbul İnsan Kaynakları Forumu" (İstanbul HR) Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından "Yeni Yüzyılın Yetenek Merkezi" (Talent Hub of the New Century) temasıyla 5-6 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Foruma Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN, Merkez personeli Öğr. Gör. Sibel EVREN ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bayram BALCI katıldı.

20’den fazla ülkeden 3 bin katılımcıyı buluşturan forumda uluslararası düzeyde tecrübenin ve bilginin paylaşılması amaçlandı. Bu amaçla insan kaynakları profesyonelleri arasında bir köprü oluşturarak ulusal ve uluslararası düzeyde başarısı kanıtlanmış insan kaynakları uygulamalarının paylaşılması, özel ve kamu sektörlerinden farklı kurum ve organizasyonların temsilcilerinin bir araya gelerek kalkınma odağında geleceğin insan kaynakları için stratejiler geliştirilmesi hedefi oluşturuldu.

Açılış konuşmasında söz alan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY, Türkiye’deki üniversite sayısının artmasının insan kaynağına yapılan önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek Türkiye’nin sahip olduğu genç ve eğitimli nüfusuyla ciddi bir yetenek potansiyelini bünyesinde barındırdığını kaydetti. 

Forumun Kariyer Merkezleri Çalıştayı oturumunda bölgesel kariyer fuarları üzerinde yaşanılan sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alınarak 21-22 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan “Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı” paydaşları bir araya geldi. Geçmiş organizasyonlarda elde edilen tecrübeler göz önünde bulundurularak yaşanabilecek olası problemler üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Forumun son oturumda "Paydaşlar Geri Bildirim Toplantısı" yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tüm tarafların gündemlerine ilişkin görüş ve önerilerini alarak, ortak bir iklimin oluşmasına aracılık etmiş; kullanımda olan Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı uygulamaları, geliştirilmekte olan uygulama eklentileri, Ulusal Staj Programı ve önümüzdeki dönem başlayacak olan Bölgesel Kariyer Fuarları ile ilgili gelen sorular cevaplandı.

KLU CBİKO İSTANBULHR

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.