Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/12/2022 16:23:48 - 09/12/2022 16:23:48 - 868 Okunma

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Bulgaristan Turizm Bakanı Dr. İlin DİMİTROV, 8 Aralık 2022 Perşembe günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti.

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile bir araya gelen Bakan Dr. Dimitrov, yükseköğretim alanında değişim programları, staj hareketliliği, turizm eğitimi ve IPA Sınır Ötesi İş Birliği konuları başta olmak üzere Kırklareli Üniversitesi ile geliştirilebilecek iş birlikleri ve projeler hususlarında bir görüşme gerçekleştirdi. Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmeye Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Prof. Dr. Nurettin AKA, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Fatih ÇÖMLEKÇİ ve Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer VATANSEVER TOYLAN da katıldı.

Görüşmede Bulgaristan Turizm Bakanı Sayın Dr. İlin Dimitrov’u ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şöyle konuştu: “Bulgaristan’la hem coğrafi olarak yakınız hem de iyi ilişkiler içerisindeyiz. Niyetimiz bu iyi ilişkileri Bulgaristan’daki üniversitelerle de devam ettirmek. Halihazırda Bulgaristan’daki 14 üniversite ile Erasmus, 9 üniversite ile ise akademik mutabakat anlaşmamız mevcut. Geçmişte Turizm alanında Bulgaristan ortaklığı ile iki tane başarılı Erasmus+ projesi yürüttük. Bu kapsamda Üniversitemiz Turizm Fakültesinde eğitim alan toplamda 33 öğrencimiz Bulgaristan’da turizm sektöründe çalışma ve staj yapma imkânı buldu. Ayrıca Bulgaristan’dan 265 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz.

Bunun haricinde Bulgaristan’daki üniversitelerle birçok projede ortaklığımız oldu ve olmaya devam ediyor. Yakın dönemde Burgas Free Üniverstesi ve Plovdiv Tarım Üniversitesi Rektörlerini Kırklareli’nde ağırladık. Ben de Ekim ayında Burgaz’da gerçekleştirilen çalışma toplantısına katıldım.

Hedeflerimizden biri de Strateji Kurulunda bulunduğumuz Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş birliği Programı 2021-2027 kapsamında faaliyetlerimizi ve projelerimizi yoğunlaştırmak. Geçmiş dönemde Bulgaristan’dan ortaklarımızla 8 IPA projesi yürüttük. Yeni başvurular da yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte gıda ve turizm başta olmak üzere birçok alanda Bulgarisan ile iş birliğine açığız.”

Bulgaristan Turizm Bakanı Dimitrov ise, Kırklareli Üniversitesinin Balkanlarla ilgili çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve Bulgaristan’daki üniversiteler ile iyi ilişkiler içerisinde bulunduğunu ifade ederek, iki ülke dostluğuna yaptıkları katkıdan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR’e teşekkür etti. Ardından Bakanlığının dahil olduğu IPA destekli projeler hakkında Rektörümüze bilgiler veren Dimitrov, gelecekte Kırklareli Üniversitesi ile gıda, turizm ve eğitim alanları başta olmak üzere ortak projelerin devam ettirilmesinden büyük memnuniyet duyacağını dile getirdi.

Ziyaret Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün nazik ziyaretleri için Bulgaristan Turizm Bakanı Dr. İlin Dimitrov’a teşekkür ederek takdimde bulunmasıyla sona erdi.

Turizm Ziyaret

Facebook Twitter Google Plus
..
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.