Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/12/2022 17:06:41 - 09/12/2022 17:06:41 - 523 Okunma

Üniversitemiz, TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ankara Üniversitesi ve üniversitenin ilgili birimi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) ortaklığında 6 Aralık 2022 Salı günü düzenlenen “Uluslararası Yaşlı Refahı Çalıştayı”nda temsil edildi.

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmalarını; TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK ve TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Sayın Erol KAYA gerçekleştirdi.

Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra CECELİ ve YAŞAM Müdürü Prof. Dr. Emine ÖZMETE’nin oturum başkanlığında, iki oturum halinde devam eden çalıştayda, yaşlıların sorunları ve bunlar üzerine çözüm önerileri değerlendirildi. Çeşitli kurumlardan, alanında uzman 35 katılımcının söz aldığı Çalıştayda konuşan Üniversitemiz temsilcisi, Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Üniversitemizin ilgili alanda gerçekleştirdiği ve kurumsal kimlik kazandırılan “Nesiller Arası Gelişim Merkezi (NEGEM)” ve “Evde Palyatif Bakım İçin Açık ve Uzaktan Eğitim” başlıklı Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgi verdi. Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimi ile yaşlı sorunlarının çözümü üzerine önerilerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi ÜNAL, konuşmasında Üniversitemizde yürütülen faaliyetler ve sosyal sorumluluk projelerinden de bahsetti.

Çalıştay sonrası hazırlanacak raporun Ülkemiz yaşlı nüfusu için hayırlı olmasını dileriz.

NEGEM Yaşlı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.