Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/12/2022 13:47:19 - 12/12/2022 13:47:19 - 522 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Tarih Kulübü tarafından 8 Aralık 2022 Perşembe günü Fakülte Konferans Salonunda düzenlenen "Kanuni Sultan Süleyman ve Zamanı" konferansına İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Mustafa EMECEN konuşmacı olarak katıldı.

Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Faruk DOĞAN ve Tarih Kulübü Başkanı Batuhan ÇEVİK tarafından açılış konuşmalarının yapıldığı konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Prof. Dr. Feridun Mustafa EMECEN, "Kanuni Sultan Süleyman ve Zamanı" başlıklı konferansta konuşması boyunca Şehzadelik döneminden, Hanedan üyelerinden, dönemin siyasi politikalarından, İbrahim Paşa ve Şehzade Mustafa olaylarından bahseden Prof. Dr. EMECEN, Kanuni Sultan Süleyman’ın 46 yıllık saltanatı boyunca 13 sefere çıktığını ifade ederek son seferi Zigetvar hakkında dinleyicilere bilgiler aktardı.

Sultan Süleyman’ın döneminin en şanlı hükümdarı olarak dünya tarihinde yer edindiğini dile getiren Prof. Dr. EMECEN, “Sadece Osmanlı tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir figür. Çünkü o dönemin Avrupa'daki siyasi ortamı içerisinde Sultan Süleyman'ın çok mühim yere haiz olduğunu biliyoruz. Avrupa tarihinin çehresini değiştiren sultan olarak biliniyor” dedi.

Kanuni Sultan Süleyman’ın 46 yıllık saltanatı boyunca üç kıtaya hükmettiğini ve dünya tarihinde çok önemli bir yer edindiğini ifade eden EMECEN, o dönemde batıdaki toprakların Macaristan'a kadar, doğuda Irak taraflarına kadar ve Kuzey Afrika’ya kadar uzanan toprakların Osmanlı hakimiyetinde bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Feridun Mustafa EMECEN’in konuşmasının ardından soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi.

Konferansın sonunda Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Faruk DOĞAN ve Tarih Kulübü Başkanı Batuhan ÇEVİK günün anısına Prof. Dr. Feridun Mustafa EMECEN’e hediye takdiminde bulundular.

KLU KONFERANS TARİH

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.