Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/12/2022 15:31:55 - 14/12/2022 15:31:55 - 868 Okunma

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Enstitü Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serhat Ahmet ERKMEN'in konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye'nin Suriye'de Terörizmle Mücadelesi" başlıklı konferans düzenlendi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ'nin moderatörlüğünde 13 Aralık Salı günü saat 14.00'da Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon'da gerçekleştirilen konferansı Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nuri Gökhan TOPRAK, akademik ve idari personel ile öğrenciler dinledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Doç. Dr. Muharrem EKŞİ açılış konuşması gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Serhat Ahmet ERKMEN, "Türkiye'nin Suriye'de Terörizmle Mücadelesi" başlıklı konferansını verdi.

Prof. Dr. ERKMEN konferansta Suriye iç savaşındaki son durumu, Suriye’nin sosyal ve ekonomik yapısını, Suriye’nin bölgelere göre nüfus dağılımı ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları hakkında bilgiler paylaştı. Suriye iç savaşının mali tablosunun 600 milyar dolar olduğunu ifade eden Prof. Dr. ERKMEN bu durumun sosyal ve ekonomik yapıya etkilerinden bahsetti.

Türkiye-Suriye sınırı boyunca uzanan 911 kilometre uzunluğundaki Kuzey Suriye bölgesi hakkında bilgi veren ERKMEN, “911 kilometre uzunluğundaki Türkiye-Suriye sınırı boyunca üç ayrı bölge bulunuyor. Toplam yüzölçümü 10 bin km²’ye yakın olan üç bölgede yaklaşık 1.8-1.9 milyon kişi yaşıyor. Suriye’nin kuzeyindeki demografik yapı hiçbir biçimde homojen değil. Araplar, Kürtler, Türkmenler bir arada yaşıyor. Ancak aynı bölgede yaşamayı, barış içinde ve istikrarlı bir birlikte yaşama olarak algılamayın. Bölgenin büyük bir kısmı tarımla geçiniyor. Tarımsal alanların önemli bir kısmı arpa, buğday, mercimek, nohut gibi ürünlerden ibaret. Afrin’de ise müthiş bir zeytin üretimi bulunuyor. Sabundan yağa kadar önemli bir endüstriyel tarım potansiyeli sunan zeytin, Afrin ekonomisinin can damarı” dedi.

Prof. Dr. Serhat Ahmet ERKMEN’in konuşmasının ardından soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi. Konferansın sonunda Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ, Prof. Dr. Serhat Ahmet ERKMEN’e verdiği konferans için teşekkür ederek günün anısına plaket ve hediye takdiminde bulundu.

KLU SBE KONFERANS

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.