Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/12/2022 14:33:36 - 22/09/2023 14:33:36 - 720 Okunma

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında “Gıda” odak alanında ihtisaslaşma faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz, Kırklareli'nin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak; tarım, gıda ve hayvancılığın teknoloji ile buluştuğu, sanayi ve otomotivdeki en son gelişmelerin sergilendiği “2. Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı”nda yerini aldı.

Kırklareli Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanında 15-18 Aralık 2022 tarihleri arasında 4 gün boyunca devam edecek fuarda Kırklareli’nin coğrafi ve alternatif ürünleri, tarım ve hayvancılık ekipmanları üreticiler ve firmalar tarafından tanıtılıyor.

15 Aralık 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilerine açan “2. Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı”nın açılışına; Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Üniversitemiz Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN, İl Protokolü, üreticiler, çiftçiler, sanayiciler ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Ardından Vali EKİCİ ve protokol üyeleri kurulan stantları ziyaret ederek firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Üniversitemiz standında görevli akademik personelimiz tarafından “Gıda” odak alanında ihtisaslaşan Üniversitemizin çalışmaları, standımızı ziyaret eden misafirlere anlatılıyor. Ayrıca Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından üretilen bölgemizin geleneksel içeceği Kırklareli Hardaliyesi’nin tanıtımı ve ikramı yapılıyor.

Üniversitemiz standını da ziyaret eden Vali EKİCİ “Gıda” odak alanında ihtisaslaşan Üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgi alarak, protokol üyelerine ve vatandaşlara Kırklareli Hardaliyesi ikramında bulundu.    

Standımızda Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında kurulan “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama Araştırma Merkezi (GADOM)” ile “Hayvancılık” alanında ihtisaslaşan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi koordinatörlüğünde, Üniversitemiz ve Hacettepe Üniversitesi ortaklığında kurulan "Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYTEK)” de tanıtılarak, bu merkezlerin;  İlimize, Bölgemize ve Ülkemize sunacağı katkıların anlatıldığı tanıtım materyalleri dağıtılıyor.  

“Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı”na sektör temsilcileri ve vatandaşlarımız, yoğun ilgi gösteriyor.

Tarım Fuar

Facebook Twitter Google Plus
.
  • .
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.